Sol i més calor, malgrat que tornen els ruixats de tarda

Hem encetat la setmana amb un nou repunt de calor, però també amb un augment del risc de ruixats al Pirineu. La inestabilitat anirà a més els pròxims dies

Alberto AlcántaraActualitzat

L'inici de la setmana ens porta un anticicló que perd una mica de força i un petit increment d'aire fred. Aquests dos elements són suficients per fer tornar alguns ruixats, principalment al Pirineu. Seran l'excepció en un dia de sol i més calor.

Calor i ruixats de tarda

El dia ha començat amb molt de sol gairebé arreu, i el matí ha continuat igual, només amb alguns núvols que s'han acostat pel terç sud. De fet, a migdia hi havia petites mostres de ruixat cap al Baix Camp. En tot cas seran anecdòtiques. 

 

Serà a la tarda quan la calor farà evolucionar més les nuvolades a les zones de muntanya. En el cas del Pirineu, aquests núvols derivaran en alguns ruixats poc intensos, malgrat que hi pugui haver algun de puntualment moderat i més abundant, sobretot cap a l'oest.

Ambient càlid

Hem encetat la jornada amb mínimes més altes per l'oest, i valors similars o més baixos cap a la costa i zones interiors de Barcelona i Girona, degut a l'absència de núvols baixos. La màxima pujarà una mica més en general, de manera més clara a la Vall d'Aran. Valors de ple estiu, per sobre dels 30 a molts indrets, i amb extrem de 35 o 36ºC.

I dimarts...

La inestabilitat augmentarà: els ruixats del Pirineu tindran més extensió, avançaran també cap al prepirineu i nord de la Catalunya Central, i seran més intensos. Dimecres es mantindria la pluja de tarda a l'extrem nord.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut