Dos turistes nord-americans baixant les escales de la plaça Espanya de Roma arrossegant patinets elèctrics (Polizia Roma Capitale)
Dos turistes nord-americans baixant les escales de la plaça Espanya de Roma arrossegant patinets elèctrics (Polizia Roma Capitale)

Una turista danya les escales de la plaça Espanya de Roma llançant-hi un patinet elèctric

Dues multes de 400 euros i la prohibició de visitar el monument durant dos dies com a sanció per un incident que ha causat destrosses valorades en 25.000 euros

Actualitzat

Les escales on Audrey Hepburn es menjava un gelat i es trobava amb Gregory Peck a la pel·lícula "Vacances a Roma" són les últimes víctimes del vandalisme a Roma. Una turista dels Estats Units ha causat destrosses valorades en 25.000 euros a l'escalinata de la plaça Espanya de la Ciutat Eterna.

Els fets van passar la nit de dijous a divendres de la setmana passada, quan la jove i un noi que l'acompanyava, de 28 i 29 anys respectivament, van baixar les populars escales de marbre del segle XVIII arrossegant un patinet elèctric cadascú la nit de dijous a divendres de la setmana passada.

En un moment determinat, la noia llança el seu patinet escales avall. Una persona que passejava en aquells moments per la zona va enregistrar l'incident, que també va quedar gravat en càmeres de seguretat de la Ciutat Eterna.

Mitjans de comunicació com el diari italià La Repubblica han reproduït les imatges:


Els dos joves van ser multats amb 400 euros cadascun i se'ls va prohibir tornar a la plaça Espanya durant dos dies. A més, a la noia se li ha posat una denúncia per danyar el monument, segons ha informat la policia de Roma.

L'impacte del patinet elèctric va arrencar un tros de 10 centímetres de marbre i va fer malbé l'antepenúltim esglaó de tosca calcària de la segona rampa de les escales, segons explica la direcció de Patrimoni Cultural de la capital italiana.

Una turista baixa les escales de la plaça Espanya, aquest dimarts a Roma (Reuters/Guglielmo Mangiapane)

Un Maserati baixant per les escales

L'incident es va produir quinze dies després que un turista de 37 anys de l'Aràbia Saudita baixés per les mateixes escales conduint un Maserati de lloguer i l'abandonés allà.

El cotxe va destrossar alguns esglaons i va causar esquerdes, rascades i abrasions a l'escalinata:


Un dels llocs imprescindibles de la Ciutat Eterna

Les escales de la plaça Espanya són un dels llocs més emblemàtics de Roma. El nom es deu a l'ambaixada espanyola al Vaticà, situada al Palau Monaldeschi, a la plaça de sota.

La popular escalinata es va construir entre el 1723 i el 1726 per ordre del papa Climent XI per aconseguir unir el turó del Pincio amb la plaça d'Espanya.

L'any 2015 va culminar una restauració que va durar dos anys i va costar un milió i mig d'euros.

El 2019, l'Ajuntament de Roma va prohibir asseure's a les escales de la plaça Espanya, amb multes d'entre 150 i 400 euros, amb l'objectiu de conservar el patrimoni cultural de la ciutat.

 

ARXIVAT A:
TurismePatrimoniItàlia
Anar al contingut