Imatge d'arxiu d'un cotxe dels Mossos amb el 112 visible

Una bala al menjador de casa: dos tirotejos a la Mina apunten a una guerra entre clans

Els membres dels dos grups haurien estat expulsats del barri com a mesura per evitar nous incidents

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Roger Rovira

Periodista de la secció de Societat de TV3 especialitzat en tribunals

@RogRovi

Darrere la cortina d'un veí del barri del Besòs de Barcelona s'amaga una sorpresa impactant: un tret d'una bala perduda li ha foradat el doble vidre de la finestra. El veí, espantat, amb qui ha parlat TV3, no vol que es faci pública la seva identitat. Un ensurt que, diu, l'ha deixat perplex. Ell es queixa de la "inseguretat que hi ha al barri perquè des del carrer algú es va posar a disparar a totes bandes".

L'origen dels trets s'ubica en un petit parc que hi ha davant de casa seva, a la ronda de Sant Ramon de Penyafort, el carrer que fa frontera entre el municipi de Barcelona i Sant Adrià de Besòs on hi ha el barri de la Mina.

En aquest punt, la matinada de dijous a divendres de la setmana passada hi va haver un tiroteig entre dos grups i diverses de les bales van anar a l'edifici del davant. En el cas del veí afectat, el projectil li va perforar la persiana, va entrar dins del pis i va acabar impactant en un dels quadres del menjador que té sobre el sofà.

Fa pocs dies, agents dels Mossos i de la policia científica van anar fins al seu pis per recollir proves i la bala. El veí explica a TV3 que "sort que quan van passar els fets dormia, perquè la bala li hauria pogut anar al cap".

Dos tirotejos a la zona durant la setmana passada

Aquest episodi no és l'únic incident greu dels últims dies. Dilluns de la setmana passada, dia de Pasqua, a plena llum del dia dos homes armats irrompien en un bar del carrer Mart de la Mina.

En un vídeo gravat per un veí, es poden veure els dos pistolers i se senten dues detonacions. Una dona, que sembla no estar relacionada amb els fets, va resultar ferida a la cama i atesa a l'hospital. Els dos pistolers van fugir en cotxe.

Aquest dimecres, un dispositiu dels Mossos ha permès detenir un dels implicats en aquest incident. L'arrestat és un home de 24 anys i ha estat localitzat en un pis fora del barri de la Mina.

S'investiga si els dos tirotejos estarien relacionats

La investigació policial oberta encara no ha conclòs si els dos incidents tindrien l'origen en una guerra entre clans familiars a la zona. Veïns amb els quals hem pogut parlar apunten que aquesta tesi seria certa.

L'origen del conflicte encara és desconegut i al barri s'explica que membres dels dos grups familiars haurien estat expulsats fora del barri per evitar més incidents. Al barri, però, impera la llei silenci i ningú en vol parlar.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut