"En Diego i jo" exposat sobre un fons negre
"En Diego i jo" és un quadre de petites dimensions acabat el 1949 (Europa Press / James Manning / PA Wire Dpa)
Nova York

Un quadre de Frida Kahlo, venut per 31 milions, bat el rècord de l'Amèrica Llatina

La pintora mexicana va acabar "En Diego i jo" el 1949, pocs anys abans de morir

RedaccióActualitzat

"En Diego i jo", de Frida Kahlo, s'ha venut per 34,9 milions de dòlars (gairebé 31 milions d'euros), un preu rècord no només per a una peça de la mexicana, sinó que la converteix en l'obra d'un artista llatinoamericà adjudicada més cara en una subhasta.

És una pintura petita, de 30 centímetres d'alçada i 22,4 d'amplada, que Kahlo va acabar el 1949, pocs anys abans de morir.

És un autoretrat en primer pla de Khalo i simbolitza la relació tempestuosa amb el seu marit i també artista Diego Rivera, que apareix dibuixat al front d'ella i que, alhora, té un tercer ull, fet que s'interpreta com que el tenia sempre present.

'En Diego i jo' és un autoretrat de l'artista amb la imatge del seu marit al front
"En Diego i jo" és un autoretrat de l'artista amb la imatge del seu marit al front(EFE/Sotheby's)
Un treballador de Sotheby's ensenya el quadre de Frida Kahlo venut a un preu rècord
Un treballador de Sotheby's ensenya el quadre de Frida Kahlo venut a un preu rècord(EFE/Javier Otazu)

El quadre, venut a la casa Sotheby's de Nova York, ha multiplicat per quatre l'anterior rècord de la pintora mexicana, que era de 8 milions de dòlars i es va aconseguir el 2016. I supera el rècord que fins ara tenia precisament Diego Rivera, amb "Los rivales", que Christie's va vendre el 2018.

"En Diego i jo" es va vendre per última vegada fa tres dècades i ara l'ha adquirit l'empresari argentí Eduardo Constantini, un reconegut col·leccionista d'art i fundador del Museu d'Art Llatinoamericà de Buenos Aires. L'obra, però, no està destinada al MALBA, sinó que és per a la col·lecció privada de Constantini.

 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut