Cap alumne ha resultat ferit en un tiroteig que la policia assegura que "no ha estat accidental" (Reuters)

Un nen de sis anys dispara contra la seva mestra i la fereix de gravetat als EUA

Els fets han passat en un centre de Virgínia on ha fallat el detector de metalls que hi ha instal·lat a l'entrada

Redacció/Agències

Un nen de sis anys ha ferit greument d'un tret la seva mestra en una escola d'ensenyament primari dels Estats Units.

Ha estat a Newport News, una de les ciutats més poblades de l'estat de Virgínia, i cap alumne ha resultat ferit.

El nen ha passat a disposició judicial, mentre la policia intenta esbrinar com va aconseguir l'arma. Els campus escolars de l'estat de Virgínia estan equipats amb detectors de metalls, però, segons ha informat el centre, els d'aquesta escola no es van activar aquest dia.

La lesió de la professora, una dona d'uns 30 anys, feia témer per la seva vida, tot i que ha mostrat una certa millora a l'hospital, segons la policia.


"No és un accident"

Per ara no s'ha aclarit com un nen de 6 anys ha pogut accedir a l'arma. "No ha estat un tiroteig accidental", ha dit el cap de la policia, Steve Drew, que assegura que vol saber "d'on va sortir aquesta arma de foc".

L'alcalde de Newport News, Phillip Jones, també s'ha mostrat contundent durant la roda de premsa convocada d'urgència:

"Els fets encara són molt recents, però us puc assegurar que hi haurà un informe complet del que ha passat, no només internament, des de l'Ajuntament amb el consell escolar i altres, sinó que vetllarem per fer els passos i tenir les polítiques adequades perquè això no torni a passar."

En la mateixa conferència de premsa, el responsable educatiu George Parker ha lamentat la incapacitat dels educadors per mantenir les armes fora de l'escola, dient que estava "sorprès" i "desanimat".

"Hem de mantenir les armes fora de les mans dels nostres joves", ha dit Parker, que lamenta que no es pot delegar aquesta responsabilitat en el professorat. "No puc controlar l'accés a les armes. Els meus professors no poden controlar l'accés a les armes", ha remarcat.

Els detectors de metalls de l'entrada d'aquest centre s'activaven en alguns moments concret, però no cada dia.

ARXIVAT A:
Educació PolicialEstats Units
Anar al contingut