Barcelona

Un dels tres incendis que van provocar el caos a la xarxa de rodalies de Renfe va ser a causa d'unes obres

El servei de rodalies de Renfe funciona aquest dijous amb normalitat, després dels caos que s'hi va viure ahir arran dels tres incendis que es van declarar de manera simultània. Milers d'usuaris van ser víctimes de retards de més de dues hores, fet que va provocar que els passatgers tornessin a ocupar les vies. Ara s'investiguen les circumstàncies d'aquestes noves incidències. Sembla que un dels tres incendis, el de Sant Andreu Comtal, va ser causat per unes obres. Els altres dos focs, a Sants i Castellbisbal, podrien haver estat provocats, perquè s'hi han trobat líquids inflamables i cables trencats.

Actualitzat

Normalitat a la xarxa de rodalies de Renfe després de l'aturada d'ahir a causa d'uns suposats sabotatges. Les constats incidències de les últimes setmanes han generat protestes entre els usuaris. Una plataforma d'usuaris va llançar la proposta, via internet, de no pagar el bitllet cada dijous fins que sigui efectiu el pla de xoc anunciat pel govern espanyol. Una proposta que ha passat desapercebuda entre els viatgers, que paguen el bitllet com cada dia.

Aquesta protesta arriba després que ahir la paciència dels usuaris es va tornar a acabar. Més d'un centenar de passatgers van optar per bloquejar les vies de l'estació del Passeig de Gràcia. Els passatgers van aturar el comboi durant una hora en senyal de protesta pels retards registrats a la línia que connecta amb Sant Celoni. ADIF va atribuir l'avaria a tres suposats incendis intencionats que es van declarar de manera simultània i que van deixar sense servei milers d'usuaris. El més important ve tenir lloc a l'interior del túnel que comunica les estacions de Sants i la plaça de Catalunya, que va deixar inutilitzats els semàfors, cosa que va obligar a regular la circulació de manera manual.

Els Mossos d'Esquadra investiguen ara si es tracta realment de sabotatges. De moment, sembla que Renfe descarta que una de les tres incidències fos intencionada. El delegat de Foment per la coordinació ferroviària en l'àmbit metropolità, Jordi Prat, ha dit en declaracions a TV3 que els problemes a l'estació de Sant Andreu Comtal de Barcelona van ser com a resultat d'unes obres a la via. Les altres dues incidències s'estan investigant, però sembla que, tant al túnel que comunica les estacions de Sants i de plaça de Catalunya com al de l'estació de Castellbisbal, s'haurien trobat fustes i líquid inflamable.

Els fets es van produir el dia abans que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, visités, aquest dijous, Catalunya. Des del Prat de Llobregat el president espanyol ha reiterat que els primers insatisfets amb el funcionament de Rodalies Renfe són el Ministeri de Foment i el mateix executiu que presideix i ha demanat disculpes per les molèsties causades als usuaris. També ha assegurat que posarà totes les mesures necessàries per millorar-ne el servei. Una promesa, aquesta, que la majoria de partits catalans ha rebut amb escepticisme. Sobre els actes de sabotatge, Zapatero els ha condemnat amb fermesa i s'ha mostrat inflexible davant els seus autors, per a qui espera que la justícia els castigui de la manera més pertinent.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut