Reus

Un advocat de Reus denuncia Ortega Smith i Plataforma per Catalunya per incitar a l'odi

La lluita de Hilal Tarkou arriba a l'Audiència de Tarragona amb una denúncia contra 12 membres de Plataforma per Catalunya

Genís CormandActualitzat

Hilal Tarkou és un advocat de Reus nascut al Marroc indignat pel discurs contra els musulmans i que ha denunciat Javier Ortega Smith, de Vox, per un míting a València de fa un any i la cúpula de Plataforma per Catalunya. La seva és una lluita en favor dels drets dels immigrants.

La seva batalla legal va començar fa vuit anys. El 2011, Hilal Tarkou va rebre la publicitat de les eleccions municipals de Plataforma per Catalunya . Era la simulació d'un xec a nom d'un musulmà al qual, suposadament, la Generalitat li entregava 4.000 euros com a immigrant.

"D'altra banda, fa referència al fet que cada català destina 600 euros dels seus impostos perquè un immigrant pugui en rebre 4.000, i això és absolutament fals. I és una clara incitació a l'odi i fins i tot a la discriminació."

 

Propaganda electoral de Plataforma per Catalunya del 2011


A partir d'aquí va començar el periple judicial. Una denúncia que va anar prosperant i ha arribat fins ara, el 2019. L'Audiència de Tarragona hi veu indicis i ha determinat l'obertura del judici oral.

Hi ha 12 imputats, alguns relacionats ara amb Vox, com Mònica Lora, que es presenta a Twitter com la responsable de Vox a l'àrea del Maresme.

"La meva obligació moral no em permet ser indiferent. Potser és un problema personal que tinc."

 

Hilal Tarkou al seu despatx de Reus
 

Hilal està preocupat pels discursos de Vox. També ha presentat una denúncia per un míting de Vox a València on Javier Ortega Smith deia el següent:

"El nostre enemic comú, l'enemic d'Europa, l'enemic de la llibertat, l'enemic del progrés, l'enemic de la democràcia, l'enemic de la família, l'enemic de la vida, l'enemic del futur es diu invasió islamista."

"Cada cop més europeus s'estan posant drets i no estan disposats que els ensorrin les seves catedrals, no estan disposats que s'acabi amb el que entenem com a civilització."

Imatge de la intervenció de Javier Ortega Smith, de Vox, l'any passat a València

 

Halil Tarkou es mostra indignat.

"És terrible. És absolutament dolorós. En fi, no hi ha paraules. I el que crida més l'atenció en aquest cas és que aquest senyor exerceix la professió d'advocat."

 

Membres d'extrema dreta

Diversos membres de Vox es van relacionant amb denúncies i amb militància en partits feixistes en el passat.

La mà dreta de Santiago Abascal, Kiko Méndez Monasterio, va ser condemnat per una pallissa d'uns ultres el 1998 a uns estudiants de la Complutense. Entre les víctimes hi havia Pablo Iglesias.

 

Un membre destacat de Vox a Catalunya, Jorge Buixadé, candidat al Parlament Europeu, va formar part de la llista de la Falange en les eleccions del 97 i també en les del 98.

Llista electoral de Falange on apareix Jorge Buixadé com a candidat el 1996

 

En un vídeo que ha publicat eldiario.es es veu el número 2 de Vox al Congrés per Catalunya, Juan José Aizcorbe, en un acte on es canta el "Cara al sol" a Madrid. Segons el diari Crític.cat, va formar part de les llistes de Fuerza Nueva el 1982.

"Per arribar al poder s'ha de ser una persona que pensi en l'interès general de les persones."

Hilal Tarkou manté una lluita legal. De moment, els vidres de dues finestres del seu despatx es van trencar una nit. La porta del seu edifici va aparèixer plena d'excrements de porc i pintades.

"Sento ràbia i impotència... No, impotència, no, perquè confio en la justícia. És molt més indignació i frustració per tota la feina de persones nobles que han treballat per la convivència."

Tarkou s'ha trobat vidres trencats al seu despatx i excrements de porc a la porta
 

Va néixer a la localitat de Tleta Rissana, a pocs quilòmetres de Tànger. Els seus pares eren agricultors. Va arribar a Catalunya el 1989 i va treballar al camp i en la construcció. Finalment, va estudiar dues carreres a Tarragona. Un immigrant i una història de superació i d'integració.

ARXIVAT A:
VoxExtrema dretaMigracionsDelicte d'odiXenofòbiaJudicialEleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut