Alguns dels míssils han impactat en una botiga de queviures de la regió de Khàrkiv (Reuters)

Ucraïna denuncia que un atac rus ha causat almenys 51 morts a Khàrkiv

Zelenski ha anunciat que els míssils russos han caigut en una zona residencial al nord-est del país

RedaccióActualitzat

Almenys 51 morts en un atac rus en una zona residencial a la província de Khàrkiv, al nord-est d'Ucraïna. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ho ha denunciat en el seu canal de Telegram aquest dijous des de Granada, on participa en la cimera de líders de la Comunitat Política Europea i la UE:

"Un crim clarament brutal de Rússia, un atac amb míssil contra una botiga de productes alimentaris, un acte totalment deliberat de terrorisme."

En un primer moment, Zelenski ha anunciat que en l'atac han mort 47 persones, però posteriorment ha elevat el nombre a 51 víctimes, entre les quals hi hauria un nen de sis anys.

Segons el governador de la regió, Oleg Sinegubov, els míssils russos no només han impactat en una botiga de queviures, sinó també en una cafeteria del costat, al poble de Hroza, uns 30 quilòmetres a l'oest de la ciutat de Kúpiansk i prop de la línia del front.

L'ofensiva és una de les més letals de les perpetrades per Rússia contra civils ucraïnesos des que va començar la invasió, el 24 de febrer del 2022.

L'atac s'hauria produït cap a un quart de dues, hora local (Reuters)

La denúncia del president ucraïnès ha tingut lloc després de fer una nova crida a la unitat contra Rússia en la cimera que reuneix els líders europeus. Zelenski ha recordat que està en converses amb diversos governants per reforçar les defenses antiaèries ucraïneses i poder protegir millor els pobles i les ciutats d'atacs com el d'avui.

"Hem de parar el terror rus", ha afegit Zelenski, que ha qualificat de "criminals" "tots els que ajuden Rússia a burlar les sancions" que li impedeixen importar peces de míssils i altres béns que utilitza per produir armament:

"Rússia necessita aquest i altres atacs terroristes similars per a una sola cosa: fer de l'agressió genocida la norma a tot el món."

El president ucraïnès ha donat les gràcies a "tots els líders i totes les nacions del món" que ajuden Ucraïna a protegir la seva població civil.

Sánchez promet a Zelenski més munició

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, ha ofert a Zelenski nous sistemes antiaeris, antidrons i nous equips de desminatge, així com formació especialitzada per als militars ucraïnesos i sis nous llançadors de míssils Hawk que s'afegeixen als sis ja enviats.

Segons han informat fonts governamentals, després de les converses mantingudes entre els dos dirigents "Espanya continuarà donant suport a les capacitats ucraïneses per defensar les seves ciutats, infraestructures energètiques i ports".

Una ajuda que s'afegeix a la que ja va anunciar el ministre José Manuel Albares durant la seva visita a Kíiv per assistir a la reunió dels ministres d'Exteriors de la UE. Albares va anunciar que Espanya contribuiria amb 1,5 milions d'euros al desminatge d'Ucraïna.

 

ARXIVAT A:
Ucraïna
Anar al contingut