Uber s'estrena a Wall Street amb una valoració de 72.000 milions de dòlars (Reuters)
Uber s'estrena a Wall Street amb una valoració de 72.000 milions de dòlars (Reuters)
Nova York

Uber s'estrena a Wall Street amb una valoració de 72.000 milions de dòlars

L'empresa de lloguer de vehicles amb conductor ha endarrerit el seu debut a la borsa nord-americana per les tensions comercials amb la Xina

RedaccióActualitzat

Uber ha debutat aquest divendres a Wall Street per sota del preu de sortida, a 43,92 dòlars l'acció, una caiguda del 2,39% en els primers minuts de cotització, i amb una valoració d'uns 72.000 milions de dòlars.

La companyia de lloguer de vehicles amb conductor ha arrencat amb 42 dòlars per acció i després va pujar a 43,92, un valor per sota dels 45 dòlars per acció que es va fixar com a preu de sortida.
 


Un dels motius que ha endarrerit la sortida a borsa d'Uber és la tensió comercial entre els Estats Units i la Xina, que ha tingut inquiets els mercats de valors recentment.

Una altra causa de la tardana sortida de l'empresa tecnològica és el fracàs d'un dels seus rivals més propers, la companyia Lyft, que en poc més de dos mesos des de la seva estrena al Nasdaq ha perdut més del 20% del valor.

 

Interès a la baixa dels inversors

L'expectació entorn l'estrena d'aquest "Unicorni" -empreses que han superat els 1.000 milions de dòlars abans de sortir a borsa- va fer que, a l'hora de presentar-se davant la Comissió de Mercats i Valors nord-americana (SEC) fa un mes, Uber estimés una forquilla que, en el seu punt més alt, arribava als 55 dòlars per acció.
 

Treballadors d'Uber miren els primers resultats de l'empresa a Wall Street (Reuters)


Però l'interès dels inversors es va anar apagant i Uber va desistir d'intentar aconseguir un valor de mercat de 100.000 milions en borsa, que ja era menor dels 120.000 milions on havia estat xifrat a la seva última ronda d'inversions privada.
 

 

Benefici de 997 milions de dòlars

Actualment, la capitalització de mercat d'Uber se situa entorn els 72.000 milions de dòlars. El 2018, la multinacional va facturar 11.270 milions de dòlars amb un benefici net de 997 milions.

Tot i això, el resultat d'explotació ajustat, que inclou les despeses de depreciació i amortització, va ser negatiu (-1.850 milions de dòlars).
 

Dos manifestants aixequen una pancarta a Wall Street sobre l'abús d'Uber als conductors (Reuters)


A més del seu conegut servei de transport de persones, Uber també té una divisió de repartiment de menjar a domicili (Uber Eats) i una altra de logística industrial que inclou transport de mercaderies (Uber Freight).

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut