"Sortim del tren i ens acompanyen a casa": els serenos tornen a Vilafranca del Penedès

Els històrics vigilants de nit, que ja s'han implantat en diversos municipis de Catalunya, patrullen novament a la ciutat després d'un segle

"Avisem amb una aplicació i, quan sortim del tren, venen a buscar-nos i ens acompanyen a casa". Ho expliquen la Raquel i la Iolanda, veïnes de Vilafranca del Penedès, satisfetes amb el nou servei de la seva ciutat: els serenos.

Els històrics vigilants de nit, que ja s'han implantat a diversos municipis de Catalunya, es recuperen també a la capital de l'Alt Penedès, després de més d'un segle. A més d'acompanyar a casa qui ho demani, la seva funció és detectar actes incívics o delictius o informar si hi ha mobiliari urbà fet malbé.

Són un total de 8 i s'han estrenat aquest dimecres a la nit. A partir d'ara, patrullaran en parella els carrers de la ciutat des de les 8 del vespre fins a les 3 de la matinada coordinats amb la policia municipal.

Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Zaballa Serra, la recuperació dels serenos té dos objectius: la inserció laboral de persones d'una certa edat amb "dificultats a entrar en el món laboral" i revertir la "percepció d'inseguretat de la ciutadania", que assegura que han detectat.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut