Sharm al-Sheikh

Rússia suspèn tots els vols comercials a Egipte fins que no s'aclareixi què va passar amb l'avió caigut al Sinaí

Els serveis secrets britànics creuen que la bomba que va fer caure l'avió rus podria estar amagada a la bodega

RedaccióActualitzat

Rússia ha decidit suspendre tots el vols comercials amb destinació a Egipte. I mantindrà la mesura fins que no s'aclareixi què va passar amb l'avió caigut dissabte al Sinaí. Vladimir Putin ha ordenat una operació especial per repatriar els 45.000 turistes russos que hi ha a Egipte.

També el Regne Unit ha començat a repatriar els seus turistes, però amb problemes.

EasyJet ha anunciat que el govern egipci ha suspès els permisos a les línies britàniques per volar a Sharm al-Sheikh i fer la repatriació dels 20.000 turistes britànics que esperen per tornar al seu país des de dimecres. Egipte nega haver bloquejat els vols britànics i argumenta que hi ha limitacions en l'arribada de nous vols degut a la capacitat de l'aeroport

La companyia aèria EasyJet ha emès un comunicat on informa que els seus plans de rescat "han estat suspesos per les autoritats egípcies". Segons aquest comunicat, els dos avions que estan ja a l'aeroport de Sharm al-Sheikh estan autoritzats per enlairar-se, però que els altres vuit vols pendents no han estat autoritzats per operar.

Poc abans d'aquesta inesperada cancel·lació, el ministeri egipci d'Aviació Civil havia anunciat que hi havia previstos 29 vols amb destinació el Regne Unit de les companyies britàniques EasyJet, Monarch i Thomson.

Aquest divendres s'havia de posar en marxa l'operatiu per repatriar els 20.000 turistes britànics atrapats a Sharm al-Sheikh, després que dimecres es van anul·lar tots els vols per les sospites que una bomba a bord va fer esclatar l'avió rus accidentat dissabte. Els serveis secrets britànics creuen que la bomba que va fer caure l'avió podria estar amagada a la bodega de l'aparell.

La repatriació s'havia de fer esglaonadament i amb mesures de seguretat especials, amb avions de companyies britàniques, i només es pot traslladar equipatge de mà. La resta de l'equipatge es transportaria separadament. Experts i militars del Regne Unit ho supervisaran tot, per pal·liar les deficiències en seguretat que en més d'una ocasió ha evidenciat l'aeroport egipci.

Altres països europeus, com ara Alemanya, Holanda i Irlanda, també han cancel·lat vols o recomanen als seus ciutadans no viatjar a Egipte, pel temor d'atemptats. El govern egipci insisteix que no hi ha evidència que cap bomba terrorista fes esclatar l'aparell i que suspendre els vols és una mesura injustificada. El turisme és crucial com a font d'ingressos. I pateix per si els temors per la seguretat li comporten una disminució del nombre de turistes que visiten el país.

El president dels EUA, Barack Obama, també ha abonat la tesi d'un atemptat a bord de l'avió sinistrat dissabte a la península del Sinaí. En una entrevista, Obama ha afirmat que creu que hi ha la possibilitat que hi hagués una bomba dins l'aparell.

Margallo desaconsella viatjar a Egipte

El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha anunciat que el seu ministeri desaconsella, per raons de seguretat, viatjar a Egipte en aquests moments.

Pel ministeri d'Exteriors ara és perillós viatjar a tot el país, excepte a les ciutats turístiques de Luxor i Assuan, on s'aconsella extremar la precaució. El nord del Sinaí, la ciutat balneari de Sharm al-Sheikh i el pas fins a la Franja de Gaza a través del pas de Rafah són zones extremadament perilloses en aquest moment per al ministeri espanyol.  

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut