Rússia prohibeix el moviment LGTBI
Activistes LGTBI protesten a Moscou contra l'enduriment de la normativa en contra del col·lectiu (Reuters/Shamil Zhumatov)

Rússia prohibeix el moviment LGTBIQ+

El Tribunal Suprem rus considera que es tracta d'una "organització extremista"

RedaccióActualitzat

La justícia russa il·legalitza l'acció del moviment LGTBIQ+. Ho ha fet a porta tancada i a petició del Ministeri de Justícia, que el considera extremista i que promou l'odi social i religiós.

El magistrat assegura que la decisió no afecta els ciutadans en l'àmbit privat, tot i que en els últims anys s'han aprovat altres lleis que retallen les llibertats del col·lectiu homosexual.

Segons els activistes i organitzacions de drets humans, amb la sentència es perseguiran els integrants del moviment LGTBI al país, que poden rebre condemnes de fins a 10 anys de presó per organitzar qualsevol tipus d'activitat de propaganda o publicitat.

Lamenten que l'Estat vol controlar totes les creences, i imposar els valors de família tradicional que suposadament són incompatibles amb el moviment. 

Rússia prohibeix el moviment LGTBI
El Tribunal Suprem rus ha decidit el veto al col·lectiu LGTBI a porta tancada (Reuters/Maxim Shemetov)

La lenta croada contra el col·lectiu LGTBI

Malgrat que l'homosexualitat va deixar de ser un crim a Rússia el 1993, en l'última dècada ha començat un assetjament gradual contra el col·lectiu.

El 2013 es va aprovar la llei contra la propaganda homosexual, després s'ha prohibit parlar públicament a favor de les relacions no tradicionals, es multen les obres de teatre que tracten el tema, i s'han vetat les operacions de canvi de sexe, o l'adopció de nens russos per part de parelles homosexuals.

Malgrat tot, Rússia ha defensat recentment davant l'ONU que no discrimina ni persegueix el col·lectiu homosexual.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Rússia
Anar al contingut