Què hereta Carles III? Els títols d'una monarquia gairebé planetària

Carles III és cap d'estat de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord, un títol que porta associada a la sobirania sobre les 14 colònies que encara manté el Regne Unit, entre elles Gibraltar

RedaccióActualitzat

Després de la mort de la reina Elisabet II, aquest dijous, el rei Carles III hereta molt més que un títol de cap d'estat. I és que es podria dir que la monarquia britànica és el més semblant a una monarquia planetària, perquè s'estén pels cinc continents. Un fet que converteix el Regne Unit en un dels països més influents de la Terra, a més de ser una potència nuclear i membre del Consell Permanent de l'ONU.

Curiosament, el primer títol que hereta un monarca britànic és el de senyor de Man i de les illes del Canal, perquè -atenció- són propietat privativa de la família reial, no són part del Regne Unit.

Com a rei del Regne Unit, Carles III és cap d'estat de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord, un títol que porta associada a la sobirania sobre les 14 colònies que encara manté el Regne Unit, entre elles Gibraltar.

 

També és considerat cap d'estat de 14 països més: entre els quals hi ha alguns de gran importància com el Canadà, Austràlia o Nova Zelanda.

El monarca britànic és el cap de la Comunitat de Nacions, coneguda com a Commonwealth, formada per 54 països independents, inclosos els anteriors, amb 2.500 milions de persones, gairebé la tercera part de la població mundial.

Entre els països associats hi ha 34 repúbliques i 5 monarquies: Brunei, Swazilàndia, Lesotho, Malàisia i Tonga.

Altres països de la Commonwealth són: Antigua i Barbuda, les Bahames, Belize, Grenada, Jamaica, Papua Nova Guinea, Saint Kitts i Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent i les Grenadines, les illes Salomó o Tuvalu.

Finalment, el rei del Regne Unit és per dret governador de l'Església Anglicana i Defensor de la Fe, d'una fe que té 85 milions de seguidors arreu del món.

Mostres de condol a tot el món

En països com Austràlia, Nova Zelanda o el Canadà també hi ha hagut mostres de condol per la mort d'Elisabet II.

És, sobretot, a les antigues colònies on s'ha sentit especialment la seva mort, com a les illes Fiji, a l'Índia, o a Kènia, on Elisabet II estava de viatge, el 5 de febrer del 1952, quan va esdevenir reina. Els kenians eren part d'un imperi britànic en descomposició que per a bé o per a mal els ha marcat per sempre.

En aquest vídeo del Telenotícies es recullen algunes de les reaccions a la mort d'Elisabet II:

 

 

ARXIVAT A:
Carles IIIRegne UnitMonarquiaReina Elisabet II
Anar al contingut