Piqué, durant la conferència de Societat Civil Catalana al Círculo Ecuestre (ACN)
Piqué, durant la conferència de Societat Civil Catalana al Círculo Ecuestre (ACN)
Barcelona

Piqué: "Tinc la impressió que a Catalunya tenim massa feixistes"

L'exministre considera que "l'independentisme com a projecte polític està derrotat" i que el referèndum que preveu convocar el govern de la Generalitat és "impossible"

Actualitzat

L'exministre Josep Piqué ha afirmat que "l'independentisme com a projecte polític està derrotat" i que el referèndum que preveu convocar el govern de la Generalitat és "impossible". En un acte al Círculo Ecuestre amb el president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomá, i del Cercle d'Empresaris, Javier Vega de Seoane, Piqué ha defensat la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, que ha denunciat insults i atacs a la sortida de la sessió del judici del 9-N.

L'exministre ha dit que "no hi ha res més feixista" que desqualificar a qui "exposa una posició que no coincideix amb la teòrica posició dominant".

"Un feixista és el que no accepta la diferència i tinc la impressió que a Catalunya tenim massa feixistes"

L'exlíder del PP a Catalunya ha advertit que "no hi ha democràcia sense respecte a la llei democràticament establerta" i ha afegit que "contraposar democràcia a llei" és "l'avantsala de l'autoritarisme polític". En aquest sentit, Piqué ha deixat clar que "el futur de Catalunya no correspon només als catalans" perquè "el conjunt dels espanyols també tenen dret a decidir".

L'exministre d'Aznar també ha considerat que el procés sobiranista no compta amb una "majoria àmplia", ni "simpatia internacional" ni un "lideratge" capaç d'interactuar amb diferents sensibilitats.

Anar al contingut