Barcelona

La fiscal Magaldi sobre la sortida del judici del 9-N: "Vaig témer per la meva integritat"

La fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, estudia denunciar una persona que diu que la va insultar i es va encarar amb ella a la sortida de la sessió del judici del 9-N de divendres passat

RedaccióActualitzat

La fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, ha convocat la premsa aquest dimarts per explicar la seva versió sobre els fets que va viure divendres quan sortia del judici del 9-N, després que aquest dilluns la fiscalia general de l'estat els denunciés. Magaldi ha relatat que va ser insultada per un grup d'unes vint o trenta persones i que va témer per la seva integritat física quan una d'aquestes persones se li va acostar i es va encarar amb ella. També ha dit que estudiarà denunciar aquesta persona.

La fiscal ha dit que va demanar ajuda a uns agents dels Mossos d'Esquadra i que la mateixa tarda de divendres va trucar al fiscal general de l'Estat per explicar-li aquests fets:

"Jo baixo els primers esglaons i començo a sentir els crits de "fora, fora, fora la justícia espanyola". El que tinc al cap és que jo no puc continuar baixant de pressa i baixant el cap, perquè jo en aquell moment represento el que estan dient que marxem de Catalunya, a jutges i a fiscals."

"Feixista", "merda", "ets una merda", "ves-te'n de Catalunya". Cada vegada que jo sentia això em parava, em girava i els mirava. La segona d'aquestes vegades vaig veure que un individu que estava en les primeres fileres i al que havia vist cridant i insultant sortia corrent en diagonal en direcció a mi, on estava jo amb el meu company. En aquest moment, no els enganyaré, vaig témer per la meva integritat."

 "Amb els meus 64 anys de vida no havia vist mai reflectida en la mirada d'una persona l'odi que vaig veure en aquest home. No ho oblidaré mai."

"El senyor Sánchez Ulled el divendres ens va tornar la dignitat als fiscals."

 

♦ La fiscalia denuncia assetjament i insults durant el judici del 9-N

Preguntada sobre si és conscient que altres professionals públics, com per exemple els polítics, es troben de tant en tant en situacions similars, fins i tot per error, Magaldi ha dit que són casos diferents, i ha afirmat que no hi va haver cap mena d'equívoc, perquè els que l'insultaven sabien qui era. També ha dit que encara ha d'analitzar si denunciarà els insults:

"Jo no acostumo, com a fiscal en cap de Barcelona, a assistir a cap d'aquestes coses que diu, sé que passa, però crec que va en el carro. Però en aquest cas no, m'estaven dient que me n'anés (de Catalunya)."

"Tothom no és la fiscal en cap de Barcelona, sabien perfectament a qui estaven insultant."

"A la fiscalia de BCN pretenem fer sempre les coses amb tranquil·litat, amb sosiego, cap fred, sentit comú i estudi. Evidentment que ho estudiarem, i si considerem que aquests fets entren en algun delicte penal, ho denunciarem."

Pel que fa a l'actitud amb què va assumir ella la situació, evidenciada per les imatges gravades pels mitjans, i per si s'ha pogut interpretar com un desafiament, ha dit que de cap manera:

"No va ser cap desafiament, va ser un acte de dignitat."

Magaldi ha fet un relat minuciós de l'acarament que va viure amb la persona que va córrer cap a ella:

"Una persona que t'ha estat insultat i que veus que ve corrent en diagonal, no sabia el que podia passar. Em vaig voler fixar que no portava res a les mans, vaig veure que en una cantonada del carrer hi havia una camioneta dels Mossos, al veure que l'individu no parava la seva carrera vaig demanar ajuda perquè vinguessin."

"Mentre feia això l'individu va arribar on jo estava, se'm va acostar cridant i amb una mirada que no oblidaré mai em va dir literalment: "Tu ets la fiscalia, tu ens condemnes per posar les urnes, quina vergonya!", cridant i movent els braços. Li vaig contestar: "Jo no sóc la fiscalia, jo sóc la fiscal en cap de Barcelona, i els fiscals no condemnen, els fiscals acusen. Els que condemnen i absolen són els jutges i els tribunals"."

"Amb els mateixos crits que havia utilitzat i amb la mateixa mirada d'odi em va contestar assenyalant el grup que ell abans estava: "Sí que ets la fiscalia, aquells m'ho han dit, i tu ets la que ens condemnes". Davant d'això, havia arribat un mosso, vaig veure que no tenia cap sentit seguir parlant amb aquesta persona, dialogant amb aquesta persona i vaig començar a caminar una altra vegada. El mosso se'l va endur, i un mosso de paisà ens va acompanyar una estona. Aquest són estrictament els fets."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut