ERC guanyaria les generals a Catalunya i el PSC seria segon davant dels Comuns
Els diputats d'ERC Joan Tardà i Gabriel Rufián passen per davant de Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés dels Diputats (EFE)

Pedro Sánchez: "Mai seguiré l'exemple de Cameron"

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que "mai" seguirà a Catalunya "l'exemple i el camí" de l'exprimer ministre britànic David Cameron amb Escòcia. Sánchez ha insistit que no donarà suport a un referèndum "d'independència", que ha relacionat amb la votació sobre el Brexit del juny del 2016:

"Hi ha hagut un únic líder polític a Europa que ha donat suport a la independència, en aquest cas del Regne Unit -mitjançant referèndum- de la Unió Europea. I jo els puc assegurar, senyor Tardà, senyor Campuzano, que com a president del govern mai seguiré l'exemple ni el camí del senyor Cameron. I no perquè sigui conservador, sinó perquè estem veient les conseqüències d'una conducta i una decisió irresponsables, com la que va prendre en aquest cas l'exprimer ministre britànic David Cameron."

Durant la seva compareixença al Congrés sobre la situació a Catalunya, Sánchez ha instat tant el PDeCAT com ERC a "deixar de banda" un referèndum sobre la independència de Catalunya i parlar d'una "fórmula" que permeti implicar la majoria de la població catalana, de manera que ha de referir-se a l'"autogovern, l'Estatut i la Constitució".

En aquest sentit, el que han de fer, ha dit Sánchez, és afegir-se a la fórmula que defensa el seu partit, "l'autogovern i l'Estatut", que ha assegurat que permet unir "el 75% o el 80% de la ciutadania":

"Si vostès venen amb una oferta, una proposta política, del 75% de la societat catalana, el govern d'Espanya, ho asseguro, vehicularem i ajudarem a resoldre la qüestió catalana. Però, primer, facin els seus deures. Posin-se d'acord i reconeguin a l'altra part de la societat catalana. Perquè, si no ho fan, el que estaran fent és, simplement, dirigir-se a la part cada vegada més extrema de la societat catalana."

En aquest sentit, el president del Parlament, Roger Torrent, ha respost a Sánchez assenyalat que un referèndum sobre la independència ja "té el suport del 80% de la societat":

 

 

Posteriorment, fonts de La Moncloa han puntualitzat que, quan es referia a una proposta del 75% de la societat catalana, Sánchez estava parlant d'una reforma de l'Estatut i no de qualsevol proposta que tingui el suport de tres quartes parts del Parlament.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut