Arrimadas ensenya un cartell del 155 a Torra quan li retreu l'actuació del govern amb els talls dels CDR (EFE))

Torra demana a Sánchez que vingui a Barcelona amb política i no "més policies"

Ciutadans acusa Torra de ser un "perill públic" i reclama la "protecció" del govern d'Espanya

RedaccióActualitzat

El president Quim Torra denuncia un gir de Pedro Sánchez sobre Catalunya i diu que en comptes d'arribar la política, sembla que arribaran més policies. Torra s'ha referit a la compareixença del president espanyol aquest matí al Congrés, on ha assegurat que enviarà "efectius suficients" a Catalunya "si persisteix" la "inacció".

Torra li ha respost que espera que els socialistes "tornin a la política i al diàleg" i s'ha preguntat què ha portat a Sánchez a "perdre aquell interès" i agafar "les mateixes tesis de la dreta".

En aquest sentit li ha demanat que tingui el "coratge" de venir al Consell de Ministres del 21 de desembre de Barcelona amb política i no policia.

"Quan nosaltres esperàvem que vingués la política a Catalunya, potser el que ens ve és més policies a Catalunya".

 

 

El president ho ha dit en la sessió de control al Parlament, com a resposta a una pregunta de Miquel Iceta, que ha defensat que Catalunya només ha de tenir una via, "la del diàleg, la negociació i el pacte", i que "en els Balcans no hi troba cap exemple".

Iceta ha advertit Torra que si no se cenyeix als marcs legals no comptin amb ells per a cap mena de dialeg i pacte.

 

 

Als socialistes, i en concret al govern espanyol, Sergi Sabrià d'Esquerra també els ha exigit que no vinguin a fer cap Consell de Ministres si no tenen cap més proposta que la "repressió i l'electoralisme fàcil".

"Li exigim que no vinguin a fer un consell de ministres a Catalunya si no tenen cap proposta que vagi més enllà de la repressió i l'electoralisme fàcil. Si volen que parlem dels presos i les preses, dels exiliats, si volen que parlem d'autodeterminació, serà en una taula, els esperem".

 

Arrimadas ensenya un 155 i Torra hi veu una amenaça

Qui també ha fet una crida al govern espanyol ha estat la líder de l'oposició, Inés Arrimadas, que ha reclamat "protecció" davant del "perill públic per a la convivència i la seguretat", referint-se a Quim Torra.

"El govern d'Espanya ens ha de protegir davant vostès perquè tot el que passi a Catalunya serà responsabilitat de vostè i del govern d'Espanya, que ens està deixant abandonats a les seves mans".

 

Arrimadas ha parlat amb una pancarta amb un 155, i el president li ha demanat si era una amenaça. Torra li ha reclamat que cessin les "amenaces".

"Li agrairia a vostès i a tothom a la coalició del 155 que ens deixin d'amenaçar perquè sabeu què? Hem perdut la por. Aquest país ha perdut la por pel que ha passat aquests anys". 

 

 

Torra critica els atacs a la policia

El president català ha criticat els atacs als cordons policials dels Mossos durant les manifestacions del Dia de la Constitució i ha reclamat una reflexió a la CUP, que ha denunciat actuacions desproporcionades del cos.

Segons Carles Riera, el govern "està reproduint el model d'ordre públic que van fer servir els cossos de seguretat de l'Estat l'1-O". El president li ha respost que no es posi el cos en el "pim pam pum de la política" i que és moment de fer una reflexió.

"No caiguem en les provocacions de la ultradreta, no es poden atacar els cordons policials com es van atacar, no es poden llançar tanques com es van llançar, fem una reflexió tots plegats sobre aquest punt perquè ens hi juguem molt".

Torra ha assegurat que qualsevol actuació d'algun agent fora dels protocols serà "expedintada i sancionada".
 

 

 

Torra defensa una via "cívica, pacífica i democràtica"

Sobre la via eslovena, els comuns han demanat a Torra que rectifiqui la seva apel·lació, que el president ha mantingut, però deixant clar que el camí cap a la llibertat de Catalunya "és i serà sempre pacífic, cívic i democràtic". 

Segons, Jéssica Albiach, la via eslovena no pot ser la de Catalunya perquè la situació és diferent.

"Va consistir en una secessió unilateral en què més del 90% de la població estava a favor de la independència i no és el mateix cas que el que estem vivint a Catalunya".

"Catalunya és un país mestís que necessita una via pròpia catalana basada en la veritat i en el diàleg".

 

 

 

També s'ha referit a la polèmica comparació de Torra amb Eslovènia el popular Alejandro Fernández. Ha retret al president que s'hagi referit al seu grup com un partit que "denigra" les institucions catalanes. 

Segons Fernández, Torra "hauria de viure set vides per aportar a les institucions catalanes el que hem aportat nosaltres", en referència als anys que ell i Albiol han estat treballant als Ajuntaments de Tarragona i Badalona, respectivament.

ARXIVAT A:
Quim TorraPedro SánchezPSOEProcés catalàIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut