La platja de Tamariu un diumenge de juliol (ACN/Gerard Vilà)
La platja de Tamariu un diumenge de juliol (ACN/Gerard Vilà)

Palafrugell prohibeix guardar lloc a la platja i requisarà tovalloles que quedin soles

L'objectiu és evitar polèmiques entre usuaris a les platges que habitualment s'han de tancar per excés d'aforament

Actualitzat

El límit d'aforament a les platges aquest estiu per evitar contagis de la Covid-19 ha tensat els ànims entre usuaris i banyistes a diferents punts de la costa catalana.

Després de veure durant setmanes corredisses a primera hora per agafar els millors llocs a primera línia de platja o que alguns municipis hagin hagut de tancar accessos per evitar la picaresca dels que es volen saltar la cua per accedir a les cales, ara l'Ajuntament de Palafrugell va un pas més enllà.

A partir d'aquest divendres, a les vuit platges de Palafrugell està prohibit fer servir la tovallola per guardar espai de bany. El consistori adverteix que requisarà qualsevol estri que porti més de mitja hora a la sorra sense el seu propietari al costat.

El consistori del Baix Empordà ho ha anunciat avui a les xarxes socials:

 


D'aquesta manera, es vol incentivar la rotació de banyistes i posar fi a polèmiques sorgides arran de la conducta d'alguns usuaris que deixaven la tovallola i altres estris per ocupar l'espai a la platja durant tota la jornada.

La normativa, que entra en vigor aquest mateix divendres, s'aplicarà a tots els nuclis costaners de Palafrugell -Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu- i s'afegeix a les que ja es van fer expressament per tal d'evitar contagis per la Covid-19, com la restricció d'aforament o el manteniment de les distàncies.

Per informar d'aquesta novetat als banyistes, es col·locaran panells informatius a totes les platges.

A Palafrugell cada cap de setmana s'han de tancar algunes platges per excés d'aforament. De fet, en algunes fins i tot es formen cues de banyistes esperant que d'altres en surtin per poder entrar-hi.

Les platges que tenen control d'accés i de les quals es pot consultar la disponibilitat a l'aplicació "Palafrugell al mòbil" són les següents: Tamariu, amb una capacitat per a 866 persones; Llafranc, amb 1.318 places; i, a Calella de Palafrugell, el Canadell, amb capacitat per a 639 persones; el port de Malaspina amb 80 places disponibles; la platja d'en Calau, que té un total de 77 places; la Platgeta, amb capacitat per a 42 persones; el Port Bo, que té 35 places, i, finalment, el Port Pelegrí, que té una capacitat per a 243 persones.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut