Un dels accessos a Cala Bona, tancat (ACN/Ajuntament de Blanes)
Un dels accessos a Cala Bona, tancat (ACN/Ajuntament de Blanes)
Blanes

Blanes blinda l'accés a Cala Bona per evitar que es colin banyistes i superin l'aforament

L'Ajuntament només deixa un punt d'entrada a la platja per prevenir les aglomeracions i la policia local controla que la gent no hi accedeixi quan ja és plena

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Blanes ha blindat de manera permanent tots els accessos a peu que permeten accedir a Cala Bona i només ha deixat un punt d'entrada a la platja per evitar l'excés d'aforament.

En quatre accessos que porten cap a Cala Bona s'hi han instal·lat tanques metàl·liques de 2 metres d'alçada amb bases de formigó. Totes impedeixen el pas, però en cas que calgués dur a terme una evacuació, es poden obrir perquè estan tancades amb cadenat.

Treballadors municipals tanquen un dels accesos a Cala Bona, a Blanes
Treballadors municipals tancant un dels accessos a Cala Bona, a Blanes (ACN/Ajuntament de Blanes)

La decisió es pren després que, aquests últims dies, tant la policia local com Protecció Civil hi hagin hagut de fer un control "directe i permanent" per evitar que els banyistes es colessin i entressin a la platja quan ja era plena.

A finals de juny, l'Ajuntament ja havia hagut de tancar els accessos cada cap de setmana. Ara, però, la mesura s'ha estès també a la resta de dies perquè cada cop hi va més gent. De fet, la platja ja s'emplena cada dia a quarts de deu del matí.

Cues per entrar a Cala Bona, a Blanes
Cues per entrar a Cala Bona, a Blanes (ACN/Ajuntament de Blanes)

Tant la policia local com Protecció Civil han hagut de vigilar de manera constant els diferents accessos, per evitar que la gent es colés a la sorra quan la platja ja era plena.

"Cala Bona és l'única de les tres zones de bany de Blanes que hem hagut de tancat puntualment els caps de setmana", assegura l'alcalde, Àngel Canosa.


L'alcalde de Blanes admet que la decisió pot generar perjudicis, però subratlla que és necessari prendre-la com a mesura de protecció davant el coronavirus.

Els accessos cap a Cala Bona tancats són el del nou camí de ronda que neix al costat de l'entrada del jardí botànic Marimurtra; des de les escales que connecten l'ermita de Sant Francesc amb la platja; des de la passarel·la que connecta el conegut com a 'Caminet del Bosc' amb l'avinguda de la Bitàcola, i des de les escales de connexió al costat del bloc d'apartaments de Cala Bona.

Treballadors municipals tanquen un dels accesos a Cala Bona, a Blanes
Treballadors municipals tancant un dels accessos a Cala Bona, a Blanes (ACN/Ajuntament de Blanes)

D'aquesta manera, l'accés a la platja a peu s'ha de fer des de la plaça del Quillat. Aquí també hi ha una tanca; però en aquest cas, per controlar l'aforament.

Tothom qui vulgui anar a la platja des d'aquí ha de fer cua, i si la platja ja és plena, esperar que els agents de Protecció Civil els diguin on es poden instal·lar.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut