Sant Sebastià

Otegi nega que Batasuna hagi negociat amb el govern perquè De Juana Chaos acabés la vaga de fam

Arnaldo Otegi ha trencat el seu silenci per assegurar que avui per avui tots els agents implicats accepten que el procés de pau al País Basc està en crisi i que això és en si mateix la primera condició per superar-la. Otegi també ha assegurat que Batasuna no ha negociat res perquè Iñaki de Juana Chaos deixés la vaga de fam.

Actualitzat

Després de dies d'hermetisme, el líder de Batasuna manté discreció sobre si el procés de pau avança i no revela si hi ha hagut converses amb ETA. Arnaldo Otegi dóna una única pista: creu que la situació va malament, però apunta que reconèixer que hi ha una crisi és la millor manera de superar-la. Segons Otegi, avui, després d'un dur treball de l'esquerra abertzale, al final "tothom comparteix que realment existeix una crisi", cosa que, al seu parer, "és la primera condició per tractar de sortir-ne".

Otegi ha reaparegut just el dia en què el pres d'ETA Iñaki de Juana Chaos, l'endemà d'abandonar la vaga de fam, escriu una carta al diari "Gara" en què explica que no ho ha fet per problemes de salut, sinó per la gran quantitat de peticions que ha rebut i pel compromís que veu amb l'acostament dels presos. I com no podia ser d'una altra manera, Otegi s'ha referit a aquest cas per negar rotundament que Batasuna hagi negociat amb el govern la fi de la vaga de fam.

Otegi no ha volgut entrar a valorar una possible rebaixa de la petició fiscal contra De Juana Chaos i s'ha limitat a dir que celebra enormement que el pres hagi abandonat la seva proposta. Tot i això, ha insistit a denunciar que s'està cometent una greu injustícia amb el conjunt de presos d'ETA i ha reclamat que l'acostament dels "presos polítics bascos a Euskal Herria es resolgui com més aviat millor", ja que, ha dit, ho demana la societat basca.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut