Madrid

La fiscalia es planteja rebaixar la seva petició de presó per a De Juana Chaos després que hagi abandonat la vaga de fam

La fiscalia de l'Audiència Nacional es planteja rebaixar la seva petició de 96 anys de presó per a l'etarra Juan Ignacio de Juana Chaos, que serà jutjat el pròxim dia 27 a l'Audiència Nacional per sis delictes d'amenaces. La notícia arriba poc després que l'acusat hagi abandonat la vaga de fam que va iniciar per aquest nou processament i que ha mantingut durant 63 dies. Per qüestions tècniques, però, el fiscal no podrà fer formalment aquesta rebaixa fins al dia de l'inici del judici oral. Tot apunta que la rebaixa podria situar-se al voltant dels 6 anys de petició de condemna, enfront dels 96 que s'havia demanat en un principi.

Actualitzat
L'etarra De Juana Chaos es mantenia en vaga de fam des del 7 d'agost passat després que la nova imputació de sis delictes d'amenaces per dos articles publicats al diari "Gara" va impedir-ne l'excarceració el 3 d'agost passat. De Juana Chaos havia complert fins aquella data 18 anys de presó dels quasi 3.000 als quals va ser condemnat per 11 atemptats en què van morir 25 persones.

Després d'haver perdut 25 quilos, a principis de la setmana passada, la secció primera penal de l'Audiència Nacional va autoritzar l'ingrés del pres a un centre hospitalari de Madrid a causa del seu greu estat de salut. A més, el tractament urgent per al terrorista a l'hospital 12 de Octubre de Madrid tenia com a objectiu afavorir les condicions necessàries per a la seva recuperació, en vistes a garantir-ne la presència en la celebració del judici previst contra ell pel pròxim 27 d'octubre.

Després que el pres hagi abandonat la seva actitud de no ingerir aliments, la seva assistència seria viable, ja que De Juana no té problemes greus de salut tot i la pèrdua de pes.

A l'inici d'aquest judici és quan la fiscalia podria realitzar formalment la seva petició a la baixa de pena de presó per a l'etarra. Una reducció considerable, ja que s'especula que dels 96 anys de presó que es van demanar en un principi es podria passar als 6. La raó de la modificació de la postura de la fiscalia podria recaure en la consideració de les amenaces al diari "Gara" com un "delicte continuat" i després de considerar desproporcionada la petició de condemna de 96 anys de presó per amenaces per uns articles publicats.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut