Barcelona

Rajoy qualifica de vergonyós que la fiscalia rebaixi la petició de pena per a De Juana Chaos

Mariano Rajoy ha repassat l'actualitat política en una entrevista al programa "El matí de Catalunya Ràdio". Sobre les eleccions catalanes, ha dit que Pasqual Maragall té més solidesa política que José Montilla, de qui ha assegurat que no es fia. També s'ha referit a Euskadi per dir que és vergonyós que la fiscalia vulgui rebaixar la petició de pena per a l'etarra De Juana Chaos.

Actualitzat

El president del PP, Mariano Rajoy, ha qualificat d'escandalós i vergonyós que la fiscalia vulgui rebaixar la petició de pena per a l'etarra Iñaki de Juana Chaos de 96 a 6 anys de presó, després d'haver fet una vaga de fam. "Ha assassinat 25 persones, ha fet una vaga de fam i, com que la fa, el fiscal havia de demanar 96 anys i ho reduirà a sis; això és una vergonya nacional, perquè és una invitació a totes les persones que són a la presó a fer una vaga de fam i que li rebaixin la pena", ha assegurat.

Mariano Rajoy no té cap dubte que el fiscal actua segons els paràmetres dictats pel govern espanyol i es pregunta si actuaria de la mateixa manera en cas que "cinquanta senyors d'ETA decidissin fer una vaga de fam".

Rajoy prefereix Maragall a Montilla

I ja amb la vista posada a les eleccions catalanes de l'1 de novembre, preguntat sobre el candidat a la presidència de la Generalitat del PSC, Rajoy ha dit que prefereix Maragall a Montilla. "Té molta més entitat com a polític malgrat els disbarats, no hi ha color", ha sentenciat. Rajoy ha afegit que José Montilla "ha estat un ministre terrible", que "ha aconseguit que ens expedientin a Europa i ha deixat el sector elèctric malmès". Per tot això, al presidenciable del PSC no li mereix cap mena de confiança.

D'altra banda, Rajoy ha retret a Artur Mas que vulgui segellar davant d'un notari el seu compromís de no pactar amb els populars: "És una agressió gratuïta als centenars de milers de ciutadans que voten el PP a Catalunya, però també gent que pot votar CiU es deu haver sentit molt agredida." Pel que fa a les perspectives del PPC en aquesta campanya electoral, ha dit que l'objectiu no és tant pujar un o dos escons com poder influir en el govern. En aquest sentit, ha dit que el PP no descarta pactar amb CiU, però ha afegit que serien exigents.

Per últim, Rajoy ha reiterat que el seu partit no subscriurà el pacte d'estat d'immigració que proposa el govern espanyol, i ha qualificat de míting polític el partit que diumenge van jugar Catalunya i Euskadi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut