165 països restringeixen l'entrada de viatgers des d'Espanya
165 països restringeixen l'entrada de viatgers des d'Espanya
Madrid

On es pot viatjar: els 165 països amb restriccions als viatgers procedents d'Espanya

La llista minoritària és la dels països, majoritàriament europeus, que per ara no imposen cap veto a l'entrada des d'Espanya

RedaccióActualitzat

S'eleva a 165 el nombre de països que estableixen algun tipus de prohibició a les persones procedents d'Espanya després de la quarantena imposada a partir d'aquest diumenge per part del govern del Regne Unit.

 

Un mapamundi en vermell

El Ministeri d'Afers Exteriors ja ha publicat el mapa mundial actualitzat de les restriccions.

 

 

Alemanya, França, Mèxic, Suècia o Polònia es troben a la llista minoritària de països, la majoria europeus, que per ara no estableixen cap restricció als viatgers que tornin d'Espanya.

La gran majoria de països, però, sí que estableixen prohibicions per frenar el turisme dels seus ciutadans a Espanya per intentar impedir la propagació de la pandèmia del coronavirus. La resta de països es divideixen en tres grups.
 

Els països europeus són els menys restrictius amb qui arribi d'Espanya
Els països europeus són els menys restrictius amb qui arribi d'Espanya (EFE/ Enrique Calvo)

 

Veto a qui arribi d'Espanya

El primer grup és el més estricte i també el més nombrós, format per més d'un centenar de països de tots els continents que imposen algun tipus de prohibició a l'entrada de viatgers que provinguin d'Espanya o que hagin suspès les comunicacions terrestres o marítimes. S'hi troben la majoria de països americans, excepte Mèxic i la Guaiana Francesa i gran part d'Àfrica.

Alguns exemples són l'Argentina, l'Aràbia Saudita, Austràlia, el Brasil, Canadà, Xile, Cuba, els Estats Units, el Japó, Sud-àfrica i Vietnam, entre molts altres.

 

Quarantena obligatòria

El segon grup, menys nombrós, reuneix els països que imposen alguna modalitat de quarantena als viatgers que provinguin d'Espanya. A partir d'aquest diumenge, el Regne Unit s'hi ha sumat en imposar una quarantena de 14 dies. La resta són principalment països asiàtics, com l'Índia o Cambotja, però també trobem Irlanda, Rússia, Noruega o els Països Baixos, que imposen una quarantena de dues setmanes només a qui vingui de les comarques del Segrià, a Lleida, o La Mariña, a Lugo.  

 

Altres mesures restrictives

Una trentena de països imposen algun tipus de mesura en cas de viatjar a Espanya, com és el cas de Dinamarca, Bangladesh, Egipte, Grècia, Islàndia i Turquia.

 

 

ARXIVAT A:
TurismeCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut