Washington

Obama qualifica d'"error" l'alliberament de l'únic condemnat per l'atemptat de Lockerbie

L'únic condemnat per l'atemptat de Lockerbie, Abdelbaset Ali al-Megrahi, ha arribat al seu país, el Líban, com un heroi. Desenes de ciutadans han anat a l'aeroport a rebre'l i els ha saludat mentre diverses persones l'ajudaven a baixar l'escala de l'aparell. Escòcia l'ha deixat en llibertat per raons humanitàries ja que, segons els metges, li queden tres mesos de vida a causa d'un càncer de pròstata. Els Estats Units han condemnat rotundament aquesta decisió. El president nord-americà, Barack Obama, l'ha qualificada d'"error" i creu que, malgrat el càncer, hauria d'estar tancat a la presó complint la cadena perpètua a què va ser condemnat. L'any 1988 Al-Megrahi va fer explotar un avió que es dirigia als Estats Units. Hi van morir 270 persones.

Actualitzat
Vestit completament de blanc i caminant amb dificultat, Abdelbaset Ali al-Megrahi, l'únic condemnat per l'atemptat de Lockerbie, agafava a Glasgow l'avió que l'ha portat de tornada a Líbia, on passarà els últims mesos de vida. Només unes hores abans, la justícia escocesa n'anunciava l'alliberament per motius humanitaris. Té un càncer terminal de pròstata i, segons els metges, només li queden tres mesos de vida.

L'any 2001, Al-Megrahi va ser condemnat a cadena perpètua per l'explosió el 1988 d'un avió que es dirigia als Estats Units. Hi van morir 270 persones. Pels familiars de les víctimes i també pel govern nord-americà, l'excarceració és un error inexplicable.

Al-Megrahi sempre es va declarar innocent i, de fet, preparava una segona apel·lació. La premsa britànica ha especulat aquests dies sobre la vinculació entre el seu alliberament i la recent firma d'acords petrolers entre el Regne Unit i Líbia.
Anar al contingut