L'empresari ha agraït la decisió del jurat en una piulada a Twitter (Reuters/Jonathan Ernst)

Musk planeja ara imposar "un petit pagament mensual" a tots els usuaris de Twitter, ara X

El magnat argumenta que "és l'única manera de combatre grans exèrcits de bots"

Actualitzat

El magnat Elon Musk ha assegurat que Twitter, ara anomenat X, planeja fer abonar als usuaris "un petit pagament mensual".

Argumenta que és "l'única manera de combatre grans exèrcits de bots" que difonen missatges de manera interessada per part de moviments polítics o poders econòmics.


"Pocs dòlars"

En una conversa difosa per streaming amb el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, Musk ha afegit que només imposant el pagament "de pocs dòlars, una quantitat petita" per usuari es pot limitar moltíssim l'efecte dels bots, ja que caldria pagar per cadascun d'ells.

Tot i això, no ha concretat quina seria la quantitat ni a partir de quan començaria a fer-se pagar.

Segons ha dit Musk, la plataforma X té ara 550 usuaris mensuals actius, que creen entre 100 i 200 milions de posts diàriament a la xarxa social.


Polèmica rere polèmica

Que la xarxa social X deixi de ser gratuïta és un canvi més que ha viscut la xarxa social després que Elon Musk la comprés l'octubre del 2022, fa gairebé un any, per 44.000 milions d'euros.

A finals de juliol, l'empresari ja va fer desaparèixer l'icònic ocell blau de Twitter i va canviar-lo per l'actual logotip, una X blanca sobre fons negre.

A més, a principis de juliol, la plataforma va limitar durant uns dies el nombre de tuits que es podien veure. En aquell moment, Musk va argumentar la mesura per "abordar els nivells extrems d'extracció de dades i manipulació del sistema". El magnat plantejava que els comptes verificats poguessin llegir moltes més publicacions al dia que els no verificats.

A l'abril, Twitter va protagonitzar una altra polèmica: va retirar la marca de verificació blava als comptes que no pagaven per tenir-la. Però tres dies més tard, el símbol va tornar a aparèixer als comptes de personalitats, famosos, artistes o esportistes que l'havien perdut.

I és que diverses polèmiques han acompanyat el propietari de Tesla i SpaceX des que va adquirir la xarxa social, una operació que d'entrada va suposar l'acomiadament de milers de treballadors. 

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Tecnologia
Anar al contingut