José María Carrascal, en una imatge d'arxiu (Europa Press)

Mor el periodista José María Carrascal als 92 anys

Presentador popular d'informatius a la dècada del 90, ha dedicat 65 anys al periodisme, tant a la televisió com a la ràdio i la premsa escrita

RedaccióActualitzat

Ha mort als 92 anys el periodista i comunicador José María Carrascal, segons ha informat el diari ABC, publicació on va començar a treballar l'any 1958 i on encara col·laborava. L'última columna publicada va ser aquest mateix dimarts, amb motiu de la jura de la Constitució de la princesa Elionor.

Carrascal, que ha mort a Madrid, ha dedicat 65 anys al periodisme, tant a la premsa escrita, com a la ràdio i la televisió. Va ser durant 30 anys corresponsal del diari a Alemanya i els Estats Units, però es va fer molt popular sobretot quan va tornar a Espanya i va presentar els informatius d'Antena 3 a la dècada dels anys 90, amb el naixement de les televisions privades.

Carrascal destacava pel seu estil peculiar, amb una locució pausada, i també, com a fet curiós, per l'estètica de les seves corbates.

Quan va deixar la televisió, l'any 1997, va tornar al periodisme de la premsa escrita. En reconeixement de la seva trajectòria professional, Carrascal va rebre el Premi Luca de Tena l'any 2021.  

A més, va escriure una vintena de llibres de política i de ficció i va guanyar diversos premis, entre els quals el premi Nadal l'any 1972 per la novel·la "Groovy". El seu últim títol és "Todavía puedo", publicat el 2018.

ARXIVAT A:
Obituari
Anar al contingut