Mor el pallasso i còmic Jango Edwards als 73 anys

Nascut als Estats Units, Edwards va establir una relació especial amb Barcelona i Catalunya, on va desenvolupar gran part de la seva carrera

RedaccióActualitzat

El pallasso i còmic nord-americà establert a Barcelona Jango Edwards ha mort als 73 anys.

Edwards va anunciar el 2022 que tenia un càncer terminal i va començar a encarar la seva mort. "Aquest és el meu últim any a la vida, m'estic morint. Tinc càncer", explicava Edwards en declaracions a TV3.

"Però no m'importa perquè la mort és inevitable"

Edwards va deixar el Festival of Fools com a llegat artístic "i regal a Barcelona".

 

Barceloní de cor

Jango Edwards va néixer a Detroit el 1950, però té una relació especial amb Barcelona i Catalunya, on va desenvolupar gran part de la seva carrera.

Des de principis dels 2000, el pallasso residia a Barcelona, una de les seus del Nouveau Clown Institute, l'escola de pallassos que impulsava des del 2009.

L'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, l'ha acomiadat amb un tuit:


Considerat com un dels màxims referents del llenguatge contemporani dels pallassos i representant de l'anomenat "clown power", ha fet gires en teatres, circs i grans recintes d'Europa, Amèrica i Oceania.

Referent del món clown va marcar el camí de molts artistes com Pepa Plana i Guillem Albà que amb els anys també el van acompanyar als escenaris.

Al llarg de la seva carrera va crear, entre d'altres, els espectacles "Penzilpeeni Zircus", "Nothing but the truth", "Nightmirrors", i "Garbage", que el va consagrar als anys vuitanta com a artista i clown de referència.

El 2020 es va acomiadar dels teatres amb un cicle intensiu a La Gleva de Barcelona portant a escena la seva màxima: somriure, sempre somriure.

ARXIVAT A:
Obituari
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut