Missatges creuats dels candidats l'endemà del debat a TV3 i Catalunya Ràdio

El debat ha seguit amb els posicionaments d'uns i altres amb dards llançats durant els actes de campanya del matí

Actualitzat

Encara que sigui en la distància, el debat de TV3 i Catalunya Ràdio ha continuat aquest matí. En els actes de campanya no hi han faltat les referències a les postures que els uns i els altres van defensar al plató. 

Des d'Esquerra, Francesc-Marc Álvaro ha respost a la proposta que Junts els va fer sobre si posarien la transferència de les competències a Catalunya per organitzar un referèndum com a condició per investir president.

Pel PSC, Meritxell Batet, que rebutja el referèndum, ha assegurat en una entrevista als "Matins" de TV3 que el PSOE manté l'aposta pel diàleg i que el conflicte polític no es resol en quatre dies.

L'expresident Mas ha entrat en campanya i ho ha fet en un acte de Junts acompanyant Míriam Nogueras. 

Tot i que Mas, que té carnet del PDeCAT, en precampanya va considerar que no s'havia de presentar a aquestes eleccions, que defensa el candidat Roger Montañola. 

El candidat de la CUP, Albert Botran, ha recriminat a Esquerra la pèrdua de suports de l'independentisme i els reclama recuperar l'agenda social i sobiranista.

Pel PP, Nacho Martín Blanco avisa la Generalitat que ha de complir les sentències respecte a la immersió lingüística.

Des de Sumar-En Comú Podem, Joan Mena denuncia que el bilingüisme amable que ven Núñez Feijóo és una mentida. La immersió lingüística és, segons els Comuns, l'única garantia de salvar la cohesió social.


Accions que marquen la campanya a Madrid

Sense grans actes de campanya dels principals candidats a La Moncloa, aquest dimecres destaca una acció del Partit Popular al centre de Madrid. Hi han instal·lat una maqueta d'un avió Falcon, com els que hi ha a disposició del govern espanyol, per insistir que Pedro Sánchez en fa un ús excessiu, per a fins particulars, i que és el moment de fer-lo baixar de l'avió i sortir de La Moncloa. El president del govern i candidat a la reelecció ha defensat durant la campanya que n'ha fet un ús correcte i que el PP utilitza l'avió perquè no tenen res a retreure de la seva gestió.

El PP ha instal·lat una maqueta d'un Falcon a Madrid (Europa Press/Carlos Luján)

També a Madrid, el col·lectiu feminista autodenominat Violetas ha boicotejat la lona electoral de Vox. Ara diu que Abascal ha posat centenars de monstres a les seves files, quan l'original acusava Pedro Sánchez de treure centenars de monstres als carrers, en referència als agressors sexuals en llibertat per la llei del "només sí és sí". 

Un grup d'activistes tapa la lona de Vox contra la llei del "només sí és sí" (Europa Press/Carlos Luján)  
ARXIVAT A:
Eleccions Generals 2023 - 23J
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut