Nacions Unides

Margallo diu que molts països han expressat "alleujament" pel resultat del 27-S

El cap de la diplomàcia espanyola ha atribuït aquest "alleujament" al fet que els que volien plantejar els comicis com un "plebiscit de secessió" no hagin aconseguit la majoria necessària

Actualitzat

El ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha afirmat que diversos representants internacionals amb els quals ha parlat a l'ONU li han expressat un "enorme alleujament" pel resultat de les eleccions al Parlament de diumenge passat. El cap de la diplomàcia espanyola, que és a Nova York per assistir a l'Assemblea General de l'ONU, ha destacat que la integritat territorial "és un dels principis bàsics de la legalitat internacional".

"La gent ha respirat i no els oculto que tenen una certa inquietud per la situació interna de les forces que han guanyat les eleccions"

García-Margallo ha atribuït aquest "alleujament" al fet que els que volien plantejar els comicis com un "plebiscit de secessió" no hagin aconseguit la majoria necessària. Tanmateix, s'ha mostrat preocupat per si en els propers mesos Catalunya entra "en un període d'intestabilitat política".

A més, ha considerat que la coalició vencedora de les eleccions, Junts pel Sí, "sembla cada vegada més la cabina dels germans Marx".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut