Barcelona

Òmnium i ANC, sobre la investidura: "Estem convençuts que hi haurà acord"

Jordi Sànchez i Quim Torra han demanat "a tothom que accepti el mandat democràtic" i han assegurat que els "números són claríssims"

RedaccióActualitzat

Quaranta-vuit hores després del 27S, l'ANC i Òmnium ha volgut fer la seva lectura d'uns resultats electorals que veuen com una "victòria inapel·lable". Els presidents de totes dues entitats, Jordi Sànchez i Quim Torra, han demanat "a tothom que accepti el mandat democràtic, tant les institucions estatals com les internacionals", i s'han mostrat impacients perquè arribi la declaració de l'inici del procés d'independència.

Sánchez i Torra han assegurat que no és el seu paper entrar a valorar qui ha de ser el president que encapçali aquest procés constituent, però han volgut enviar un missatge de confiança respecte a la investidura:

"Estem convençuts que hi haurà acord", han dit, i han afegit que "veiem cert neguit, però la nostra tranquil·litat és absoluta, i seguirem sent actius perquè el procés no encalli."

Torra i Sànchez també s'han mostrat segurs que el procés tirarà endavant i que es farà "pensant en la majoria del país". En aquest sentit, i en una clara referència a Catalunya Sí que es Pot, les dues entitats han enviat una oferta de "mà estesa a totes les forces polítiques per a aquest procés", ja que consideren que:

"La república que hem de construir serà per a tothom i això obligarà que tothom trobi el seu espai en aquest procés constituent."

Respecte als resultats electorals, l'ANC i Òmnium consideren que "tots els objectius que ens havíem plantejat han estat assolits". Entre altres motius, perquè el resultat clarament a favor de la independència amb una elevadíssima participació -més del 75%- "desmenteix l'existència d'una majoria silenciosa contra la majoria independentista".

També s'ha aconseguit internacionalitzar el procés. Prova d'això són les tímides però clares reaccions que els resultats han suscitat; uns resultats que, per Sànchez i Torra, requereixen "mediació internacional".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut