Més de 40 caps d'estat i de govern fan aportacions per accelerar la investigació (Reuters/Dado Ruvic)

Marató per recaptar fons contra la Covid després que Trump hagi retirat l'aportació a l'OMS

La Unió Europea, les Nacions Unides i l'Organització Mundial de la Salut encapçalen la iniciativa per impulsar la recerca científica contra el coronavirus

RedaccióActualitzat

La Unió Europea, les Nacions Unides i l'Organització Mundial de la Salut lideren una marató de donacions internacionals per impulsar la recerca científica contra el coronavirus. La campanya arriba poc després que els Estats Units hagin decidit retirar el finançament a l'OMS, que es queda sense el principal donant.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha estat l'encarregada d'obrir la ronda d'aportacions amb 1.000 milions d'euros en nom de la Unió Europea.

En només tres hores, s'han recollit 7.400 milions d'euros en l'inici d'aquesta marató mundial de donacions, aquest dilluns.

 

L'OMS impulsa una aliança global per garantir que la vacuna arribi arreu del món
Ursula Von der Leyen va aportar 1.000 milions en nom de la Unió Europea

El secretari general de l'ONU, António Guterres, ha dit que, perquè la vacuna arribi a tot arreu del món, caldrà multiplicar aquesta xifra per cinc.I aquest és el repte principal, com ha destacat el director general de l'Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus:

 

"L'èxit de veritat no serà la rapidesa amb què desenvolupem eines, sinó el seu repartiment igualitari. No podem acceptar un món on hi hagi unes persones que estiguin protegides i unes altres que estiguin exposades"

 

En total, més de 40 caps d'estat i de govern, reis i prínceps s'han compromès a contribuir econòmicament per accelerar la investigació científica que permeti trobar una vacuna i un tractament contra el virus. La recaptació pot continuar durant setmanes o mesos, aprofitant els esforços del Banc Mundial, la Fundació Bill i Melinda Gates i altres grans fortunes.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut