Un operari neteja les pintades
Un operari neteja les pintades (Betevé)

Malmeten i fan pintades a la bibliocabina de Barcelona, estrenada divendres

L'Ajuntament diu que denunciarà l'atac que ha rebut la cabina telefònica, que s'havia habilitat com a punt d'intercanvi de llibres

RedaccióActualitzat

La bibliocabina inaugurada la vigília de Sant Jordi a Barcelona ha estat objecte d'actes vandàlics, com ara pintades i altres danys. La cabina s'havia convertit en un punt d'intercanvi de llibres, després d'un procés de restauració.

Els desperfectes els ha avançat Betevé, i fonts municipals han precisat que, a més dels grafitis, n'ha desaparegut la pantalla i s'ha malmès una petita reixa inferior.

Els tècnics treballen per restablir el servei de la bibliocabina en el termini més curt possible, segons indiquen des del consistori.

El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que el consistori denunciarà "l'atac". "Tolerància zero a l'incivisme", ha indicat Collboni a Twitter.

 

Uns fets, ha afegit, "injustificables i intolerables, que volem que els/les responsables paguin. A Barcelona no té cabuda el vandalisme".

Collboni ha recordat que restaurar i reubicar la bibliocabina va tenir un cost de 73.000 euros, així com que la iniciativa va sorgir del moviment veïnal i associatiu del barri, que el 2017 va avalar la transformació amb una votació.

S'hi van posar vidres antivandàlics, pantalla informativa i accés amb codi numèric. També s'havia equipat amb wifi per donar servei a tota la plaça i es podia fer servir com a punt de recàrrega de dispositius mòbils.

Un cartell que indica que la bibliocabina està fora de servei
Un cartell que indica que la bibliocabina està fora de servei (Betevé)

La cabina és a Sant Genís dels Agudells. En concret, està situada a la plaça de Meguidó, al districte d'Horta-Guinardó. Va ser l'última de la capital catalana que tenia sostre, portes i recobriments de vidre.

La bibliocabina, divendres 22 d'abril
El divendres 22 d'abril es va estrenar la cabina com a punt d'intercanvi de llibres (ACN/Eli Don)
ARXIVAT A:
Cultura
Anar al contingut