Llista Forbes 2021: Amancio Ortega és tan ric com els 52 espanyols que el segueixen
Amancio Ortega, en una imatge de 2019 (EFE/Cabalar)

Llista Forbes 2021: Amancio Ortega és tan ric com els 52 espanyols que el segueixen

La segona fortuna d'Espanya correspon a la filla d'Ortega, Sandra, segons una llista que continua encapçalada, un any més, per Jeff Bezos, seguit d'Elon Musk

Actualitzat

L'amo de l'imperi Zara, Amancio Ortega, repeteix un any més com l'home més ric d'Espanya segons la revista nord-americana Forbes, una condició que, si no hi ha cap daltabaix, mantindrà fins que mori. 

I és que la diferència és tan exagerada que, per equiparar-se a Ortega, els 52 milionaris que el segueixen a la llista haurien d'ajuntar les seves fortunes.

De fet, la immediata perseguidora d'Ortega en la llista dels més rics d'Espanya és la seva filla, Sandra Ortega, segona accionista del grup Inditex. Ella té 6.300 milions d'euros; el seu pare, 67.000.

La xifra suposa un augment de 10.000 milions d'euros respecte a l'any 2020, en què l'empresari gallec va acusar la pandèmia, i col·loca Ortega en la posició número 11 del rànquing global.

Amancio Ortega, màxim accionista d'Inditex (Europa Press)


Tot queda a casa

A més dels Ortega, hi ha altres famílies que ocupen bona part del top 20. Destaca la del Pino i Calvo-Sotelo, amb els germans Rafael, Maria i Leopoldo, tots tres al consell directiu de Ferrovial. Rafael té la tercera fortuna del país, amb 3.800 milions d'euros.

També hi són els Roig, amb Juan -propietari de Mercadona- i Fernando, el president de Pamesa. Entre ells se situa Hortensia Herrero, l'esposa de Juan Roig i vicepresidenta de Mercadona.

L'última família present entre aquestes vint primeres posicions és la Riberas Mera, amb els germans Juan María i Francisco, accionistes del grup Gestamp.

A més de dirigir Pamesa, Fernando Roig és també el president del Villarreal CF (Europa Press)


Les grans fortunes catalanes

Sol Daurella Aguilar és la dona més rica de Catalunya. La presidenta de Coca-Cola Europacific Partners acumula 1.900 milions d'euros, 200 més que Florentino Pérez, el següent a la llista.

Al top 10 de fortunes catalanes també hi ha la seva cosina, Carmen Daurella, i els germans Gallardo Ballart, Antonio i Jorge. Així queden les 10 primeres posicions de la taula a Catalunya.

  1. Sol Daurella - Coca-Cola Europacific Partners
  2. Isak Andic - Mango
  3. Manuel Lao – Cirsa (expropietari)
  4. Alberto Palatchi – Pronovias (expropietari)
  5. Antonio Gallardo Ballart - Almirall
  6. Jorge Gallardo Ballart - Almirall
  7. Carmen Daurella - ArcelorMittal
  8. José Elías - Audax renovables
  9. Manuel Puig - Grup Puig
  10. Thomas Andreas Meyer - Desigual
Llista Forbes 2021: Amancio Ortega és tan ric com els 52 espanyols que el segueixen
Sol Daurella, en una imatge del 2015 (Coca-Cola Iberian Partners)


Fortunes astronòmiques

Si posem el focus a tot el món veiem que, de les 10 persones més riques del món, 8 són nascudes als Estats Units i cap d'elles és una dona. La primera a aparèixer ho fa en la posició número 12: és la propietària de L'Oréal, Françoise Bettencourt.

La llista la continua encapçalant, un any més, el fundador d'Amazon, Jeff Bezos, amb 177.000 milions de dòlars. El segueix Elon Musk, el director executiu de Tesla, amb 151.000 milions de dòlars. Completa el podi el francès Bernard Arnault, propietari del conglomerat de marques de luxe LVMH, amb 150.000 milions de dòlars.

Durant els últims anys, Bezos i Musk han invertit una part de les seves fortunes per guanyar una altra competició: la de dominar els vols turístics a l'espai. En aquest aspecte, Musk és qui ha avançat més, amb viatges molt més llargs.

Aquesta aposta per conquerir l'espai marcarà la posició de Bezos i Musk a la llista Forbes durant els propers anys. De moment l'encapçalen, i si el negoci els surt bé, tot indica que seguiran fent-ho durant molts anys més. 

 

Anar al contingut