Torna a la Terra el primer vol turístic a l'espai a orbitar el planeta

Elon Musk avança Jeff Bezos i Richard Branson en la cursa de l'espai amb un viatge molt més complet, que ha durat tres dies i que ha costat uns 200 milions de dòlars

Jordi Brescó MontserratActualitzat

En la particular cursa multimilionària per dominar el mercat dels viatges turístics a l'espai, Elon Musk s'ho ha pres amb més calma que els seus rivals, però quan ha actuat, ha passat la mà per la cara a Jeff Bezos i a Richard Branson.

Branson va ser el primer a enviar turistes a l'espai exterior, a bord d'una nau de la seva companyia Virgin Galactic. Nou dies després i a bord de la seva Blue Origin, Bezos va enlairar-se una mica més amunt, fins als 100 quilòmetres, on se situa la línia de Kármán, que marca l'inici de l'espai exterior. 

Bezos es vantava de ser l'únic dels tres de poder ser considerat astronauta, ja que havia superat la línia de Kármán. Uns dies després, l'Autoritat d'Aviació dels EUA li va comunicar que, per qualificar-se com a tal, no n'hi havia prou de viatjar dins d'una nau que s'enlairés més de 100 quilòmetres.

El multimilionari Jared Isaacman ha pagat la missió de l'empresa de Musk (SpaceX)

Mentre les companyies de Branson i Bezos comparaven els seus mèrits, l'empresa de Musk, SpaceX, preparava una missió anomenada Inspiration4 que deixaria en ben poca cosa les de la competència.

La càpsula Dragon no només sortiria a l'espai exterior durant uns minuts, sinó que orbitaria la Terra durant tres dies. La missió va començar la matinada de dimecres a dijous i s'ha completat a la una de la matinada d'aquest diumenge, hora catalana.


El multimilionari que convida a orbitar la Terra

Jared Isaacman és el nom del multimilionari que ha pagat uns 200 milions de dòlars pel seu seient i els de les tres persones que l'han acompanyat en aquest viatge. 

Dues d'aquestes persones van ser escollides mitjançant un sorteig: són l'enginyer aeronàutic Chris Sembroski i la professora Sian Proctor, antiga aspirant a astronauta de la NASA.

La quarta tripulant és Hayley Arceneaux, de 29 anys, supervivent d'un càncer que li van tractar a l'Hospital St. Jude, de Memphis, i del qual Isaacman és mecenes.

Isaacman, Arcenaux (cap per avall), Sembroski i Proctor durant el viatge (SpaceX)


Uns milions més 

Es calcula que la fortuna d'Elon Musk, que és el director executiu del fabricant d'automòbils elèctrics Tesla, ascendeix als 160.000 milions de dòlars, la segona més gran del món després precisament de la de Jeff Bezos.

La missió Inspiration4 pretenia aconseguir, a més d'orbitar la Terra, una recaptació solidària de 200 milions de dòlars per a l'hospital St. Jude. En completar la primera part de la missió, Musk va posar de la seva part per enllestir la segona: "Jo poso 50 milions".

Després d'aquesta mostra de superioritat davant Bezos i Branson, Musk encara ja el seu proper objectiu: enviar humans a la Lluna. La NASA ja li ha donat 2.400 milions d'euros perquè ho faci realitat l'any 2024. 

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut