L'Iran captura un altre petrolier amb bandera estrangera al golf Pèrsic
Vaixell de la Guàrdia Revolucionària de l'Iran, en la captura d'un altre petrolier el 19 de juliol

L'Iran captura un altre petroler amb bandera estrangera al golf Pèrsic

Com ja va passar fa dues setmanes amb el petroler britànic Stena Impero​, les autoritats iranianes han detingut la tripulació d'aquest segon vaixell interceptat

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

Les autoritats d'Iran han anunciat aquest diumenge la captura d'un petroler amb bandera estrangera al golf Pèrsic, a qui acusen d'estar transportant petroli de contraban "a països àrabs".

L'operació ha anat a càrrec de la Guàrdia Revolucionària de l'Iran, tal com ha recollit l'agència iraniana de notícies FARS, que ha afegit que el vaixell transportava prop de 700.000 litres de petroli.

Les autoritats també han assenyalat que en el petroler hi anaven set tripulants de diverses nacionalitats i han confirmat que tots ells han estat detinguts.
 

Segons l'agència de notícies IRNA, el petroler ha estat traslladat al port de Bushehr i el petroli ha estat lliurat a la Companyia de Distribució de Productes del Petroli, després d'una ordre judicial en aquest sentit.

La captura arriba després que el 19 de juliol, l'Iran fes el mateix amb el petroler britànic Stena Impero i en detingués breument un altre amb bandera liberiana, propietat d'una naviliera del Regne Unit.

Segons el govern de Teheran, tots dos haurien violat la llei marítima internacional quan travessaven l'estret d'Ormuz.

Anar al contingut