L'Iran captura un petroler i en deté breument un altre a l'estret d'Ormuz

RedaccióActualitzat

L'Iran reté un petroler britànic i en deté breument un altre amb bandera liberiana, propietat d'una naviliera del Regne Unit, que haurien violat, segons el govern de Teheran, la llei marítima internacional quan travessaven l'estret d'Ormuz.

Petroler capturat: Stena Impero​

El petroler retingut és el britànic Stena Impero, de l'empresa Northern Marine. La companyia ha confirmat que ha perdut el contacte amb el vaixell, que es dirigeix cap a l'Iran. A bord del petroler britànic hi ha 23 tripulants.

Abans de la interrupció de les comunicacions des del vaixell han informat que diverses llanxes i un helicòpter s'hi aproximaven. L'Stena Impero, segons els seus armadors, es trobava en aigües internacionals.

El petroler, de 30.000 tones, va salpar aquest dissabte des dels Emirats Àrabs Units i es dirigia a un port de l'Aràbia Saudita.

El petroler detingut breument: Mesdar

El segon vaixell, el Mesdar, amb bandera liberiana, que és propietat i està operat per la firma britànica Norbulk, ha variat així mateix el seu rumb aquesta tarda cap a la costa de l'Iran, segons han revelat mitjans britànics.

Però poc després, fonts militars iranianes han desmentit la captura i han dit que només l'havien detingut per informar les autoritats del vaixell sobre "seguretat marítima". Tots els membres de la tripulació estan sans i estalbis.

Londres manté contactes diplomàtics amb Teheran, així com amb els aliats internacionals, per tractar de resoldre la situació, ha afirmat el cap del Foreign Office".

 

 

L'incident passa el mateix dia que el Tribunal Suprem de Gibraltar ha prorrogat 30 dies la immobilització d'un petroler iranià, retingut des de principis de juliol al penyal. Les autoritats d'aquest territori britànic van capturar el vaixell perquè afirmen que portava combustible a Síria, malgrat les sancions contra el règim de Damasc.

A la mateixa zona on l'Iran ha capturat el petroler és on, suposadament, els Estats Units han abatut un dron iranià. Dijous al vespre, Washington va anunciar que havia abatut un dron. La qüestió és si era un dron iranià -com diu la Casa Blanca- o bé, com assegura Teheran, es tracta d'un episodi que no ha passat mai i que només respon a la propaganda del Pentàgon.

ARXIVAT A:
Iran
Anar al contingut