Bruce Sewell es mira James Comey mentre intervé (Reuters)
Bruce Sewell es mira James Comey mentre intervé (Reuters)
Washington

L'FBI i Apple porten el seu desacord al Congrés dels EUA

El director de l'FBI ha tornat a demanar que Apple col·labori amb ells, i l'empresa de la poma ha insistit que això obriria la porta perquè qualsevol pogués accedir a les dades privades dels seus clients

RedaccióActualitzat

El cas que enfronta Apple i l'FBI ha arribat al Congrés dels Estats Units. Totes dues parts han defensat el seu punt de vista davant del Comitè Judicial de la Cambra de Representants, que ha de legislar en matèria de seguretat i privacitat.

El director de l'FBI, James Comey, ha tornat a demanar que Apple col·labori amb ells i dissenyi un "software" que permeti desencriptar l'iPhone de l'autor del tiroteig de San Bernardino del desembre, un atac que va causar 14 morts i 22 ferits, en un cas que s'investiga com a terrorisme.

"No hi ha dimonis en aquest debat. Les empreses no són el mal. El govern no és el mal. Hi ha un munt de bones persones que veuen el món a través de diferents lents, que es preocupen per les coses, tots ho fem, al meu entendre. Les empreses es preocupen per la seguretat pública. L'FBI es preocupa per la innovació i la privacitat. Dediquem les nostres vides a mirar d'impedir que la gent robi la nostra innovació, els nostres secrets, i la intrusió en els nostres dispositius. Ens preocupem per les mateixes coses, i això hauria de facilitar les converses", ha dit Comey.

Per la seva banda, Bruce Sewell, vicepresident d'Apple, ha continuat insistint que això obriria la porta perquè qualsevol acabi accedint a les dades privades dels seus clients

"L'FBI està demanant a Apple que debiliti la seguretat dels nostres productes. Els 'hackers' i delinqüents cibernètics podrien usar això per causar estralls a la nostra privacitat i seguretat personal. Es crearia un precedent perillós per a la intrusió del govern en la privacitat i la seguretat dels seus ciutadans. Centenars de milions de persones que respecten la llei confien en els productes d'Apple amb els detalls més íntims de la seva vida quotidiana, fotos, converses privades, les dades de salut, comptes financers i informació sobre la ubicació de l'usuari i la ubicació de la seva família i amics."

Anar al contingut