Un pare agafa la mà del seu nadó ingressat per bronquiolitis
Un pare agafa la mà del seu nadó ingressat per bronquiolitis
Barcelona

L'epidèmia de bronquiolitis col·lapsa les UCI pediàtriques dels hospitals públics

El conseller de Salut reconeix que s'han derivat nadons a hospitals privats

RedaccióActualitzat

Les unitats de cures intensives pediàtriques dels hospitals públics catalans estan col·lapsades pel brot de bronquiolitis dels últims dies. La incidència d'aquesta malaltia respiratòria que afecta els menors és tan alta que a alguns els han derivat a hospitals privats, segons ha admès el conseller de Salut en funcions, Boi Ruiz.

"Els llits no es poden improvisar i sempre que hem tingut problemes d'aquest tipus hem pres aquestes mesures", ha defensat Ruiz.

L'epidèmia passa cada any per aquestes dates, però aquest hivern el virus ha mutat i s'ha tornat més virulent. Això vol dir que els símptomes que comporta són més greus, sobretot en els nadons de menys de sis mesos.

"No tenim un problema de personal, perquè els pediatres, encara que van sobrecarregats de feina, si han d'anul·lar les vacances les anul·len; el problema és més de material, d'aconseguir ventiladors per a tots nens que ho necessiten", ha explicat la pediatra i secretària del sector de Primària i ICS del sindicat Metges de Catalunya, Anna Roca.

La doctora ha destacat que "cap nen queda desatès" ni tampoc "no hi ha cap nen que hagi de ser a l'UCI que estigui en planta".

La bronquiolitis sol tenir al darrere el virus sincític respiratori i, en menors de dos anys, és la causa més comuna d'ingrés hospitalari.

Anar al contingut