Control d'accés dels principals indrets naturals de la Vall d'Aran
Control d'accés dels principals indrets naturals de la Vall d'Aran

La Vall d'Aran limita l'accés als principals espais naturals per evitar aglomeracions

A partir d'avui, la Vall d'Aran controlarà l'aforament dels principals indrets naturals per garantir-ne la seguretat i contenir la propagació del coronavirus

Manu MogaActualitzat

La gran afluència de gent que hi ha aquests dies a l'Aran ha provocat que els accessos de muntanya es col·lapsin. Per això, el Conselh Generau d'Aran ha decidit controlar l'aforament dels espais naturals més concorreguts.

Les zones limitades són: l'artiga de Lin, la bassa d'Oles, Varradòs, Aiguamòg i el poble de Bausen. En tots aquests indrets, quan els aparcaments són plens, els operaris del Conselh col·loquen tanques per evitar que els visitants hi puguin accedir amb cotxe fins que es vagin buidant.

Aquesta alta presència de turistes ha afavorit que hi hagi sectors que es vegin beneficiats, com és el dels taxis.

A Aiguamòg, hi ha un total de set vehicles que de 9 del matí a 15 de la tarda treballen sense parar. A l'aparcament, les cues de gent arriben a ser de fins a una hora d'espera. Més de 500 persones poden arribar a passar diàriament per aquest indret.

La Vall d'Aran controlarà l'aforament dels principals indrets naturals per garantir-ne la seguretat
La Vall d'Aran controlarà l'aforament dels principals indrets naturals per garantir-ne la seguretat (CCMA)

D'altra banda, des d'aquesta mateixa setmana, el Conselh Generau d'Aran ha implementat un dispositiu per controlar l'aforament en els aparcaments de diverses zones de muntanya.

Es tracta d'una prova pilot que ara mateix s'aplica a Aiguamòg i a Varradòs. Una vegada s'ha arribat al màxim d'ocupació de l'aparcament, un senyal lluminós indicarà que està complet i, per tant, els cotxes hauran de girar cua.

Aquesta mesura es preveu que de cara a l'any vinent es pugui aplicar a diferents zones de muntanya de l'Aran, ja que si torna a haver-hi la mateixa quantitat de gent, es tornarà a col·lapsar, i es vol evitar massificacions i cuidar el medi ambient.

ARXIVAT A:
Coronavirus Medi ambient
Anar al contingut