Terrassa

La transsexual de Terrassa acomiadada per canviar de sexe cobrarà una indemnització

L'empresa tèxtil Cotesa de Terrassa pagarà una indemnització de fins a 45 dies per any treballat a l'empleada que va acomiadar després de sotmetre's a una operació de canvi de sexe. Això és el que han pactat davant del jutge de Terrassa els advocats que representen la dona, Carmen Martínez, i l'empresa, que s'ha negat a readmetre la treballadora en el judici que s'ha celebrat aquest migdia als jutjats socials de Terrassa. Carmen Martínez, que va entrar a treballar el 2004 a l'empresa sent un home, assegura que mai va tenir cap tipus de problema amb la dotzena de companys i companyes de treball.

Actualitzat
L'agost de l'any passat va decidir sotmetre's a una operació de canvi de sexe i en reincorporar-se al seu lloc de treball van començar els comentaris i les vexacions per part dels companys. "Mai abans m'havien dit res, i de sobte vaig haver de començar a sentir comentaris com transvestit de merda, que anava pintada com un pallasso o maricona", recorda Carmen Martínez, que assegura que els seus caps també tenien constància de les seves intencions de sotmetre's a l'operació.

Assegura que va ser precisament una dona, amb la qual tenia una relació normal a la feina, la que va començar a insultar-la i a la que posteriorment es van unir altres treballadors. Això va fer que la dona transmetés el seu malestar a la direcció de l'empresa, que, segons ella, no només no va fer res sinó que també la insultaven a la seva esquena i l'obligaven a fer feines que no corresponien a la seva categoria de mosso de magatzem sinó de dona de la neteja.

Totes aquestes circumstàncies van provocar que demanés la baixa per depressió i que posteriorment la fessin fora de la feina al juliol de 2008 al·legant que "provocava un mal ambient laboral entre els companys", segons ha explicat Raquel Gil, secretària de Polítiques de Dona i Igualtat d'UGT de Catalunya.

Ha estat precisament aquest sindicat el que s'ha presentat en defensa de la dona i el que l'últim any i mig ha defensat tres casos similars, entre ells un en què es va aconseguir que readmetessin la persona acomiadada. Es tracta de Gina Serra, que va ser acomiadada d'una empresa de Barcelona que s'encarregava de tractar i atendre persones grans.
Anar al contingut