La setmana s'acaba amb més sol i més vent

El sol serà el dominador absolut del cel de la tarda a la major part del país, només tapat per algunes boires. Les temperatures diürnes pujaran en conjunt, però també augmentarà la força del vent. Dilluns es mantindrà la dinàmica de sol o boira

Actualitzat

Diumenge, la dorsal anticiclònica abraça Catalunya, però el contrapunt de la pertorbació situada a Itàlia accentua el gradient de pressió atmosfèrica. El vent torna a reforçar-se. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès avisos per vent, i també per l'estat de la mar.

Mestral i tramuntana

La intensitat del vent pujarà més a partir del migdia. El vent de nord i la tramuntana repuntaran al Pirineu i a l'Empordà, amb cops forts, fins i tot puntualment molt forts.  A les Terres de l'Ebre bufarà mestral, més moderat.

Cel assolellat

L'ambient es preveu molt tranquil, assolellat en conjunt, tret d'algunes boires o bancs de núvols baixos cap a la depressió Central, localment resistents. També poden arribar alguns núvols anecdòtics al terç nord, sobretot al vessant nord del Pirineu.

Temperatures més altes

Les temperatures mínimes han baixat a punts de ponent i del nord-est, mentre que a la resta han pujat. Les màximes pujaran un esglaó més en conjunt, amb extrems al voltant dels 13º C, tot i que a la Catalunya Central quedaran frenades per les boires.

I els pròxims dies ...

Dilluns, el vent es relaxarà i el cel es mantindrà assolellat, amb permís de la boira. La tendència pels dies següents és de calma, pocs núvols, més boires i més inversió tèrmica.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut