Madrid

La Junta Electoral obre un expedient sancionador contra el president de la Generalitat pel discurs institucional de tancament de campanya

La Junta Electoral Central ha obert un expedient sancionador al president de la Generalitat, Pasqual Maragall, pel missatge institucional del tancament de la campanya del referèndum de l'Estatut. Segons la JEC, el missatge va vulnerar la normativa que impedeix als poders públics demanar la participació en un referèndum. La decisió de la JEC s'ha produït arran d'una denúncia presentada pel PP, que entenia que el missatge va vulnerar la llei electoral, la del referèndum i els acords de la Junta Electoral. Fonts del govern de la Generalitat asseguren que hi presentaran un recurs.

Actualitzat

Aquestes fonts han explicat que "el govern recorrerà contra la incoació d'aquest expedient per aclarir i determinar el caràcter plenament constitucional de la invitació a la participació" que va fer Maragall aquell dia. Segons les mateixes fonts, l'objectiu del recurs és "la defensa de l'actuació del president català, de les campanyes institucionals del govern català i la defensa de la dignitat institucional de la figura de la presidència de la Generalitat".

Text íntegre del missatge del president de la Generalitat.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut