La dissidència pacífica i la lluita social de Manolo Vital arribarà al cinema amb 'El 47', dirigida per Marcel Barrena

Actualitzat

ACN Barcelona - The Mediapro Studio ha anunciat la producció del film 'El 47', dirigit per Marcel Barrena i protagonitzat per Eduard Fernández. Basat en la història real de Manolo Vital, el rodatge del film arrencarà el proper juny a Barcelona. Rodada en català i castellà, la pel·lícula narra un acte de dissidència pacífica i de lluita social que el 1978 va transformar Barcelona i va canviar el concepte del seu extraradi. Així, el relat local sobre una història universal, tracta qüestions com l'orgull pels orígens, la lluita veïnal i de la classe oberta com a motor de les ciutats. A banda d'Eduard Fernández el film també compta amb Clara Segura, Zoe Bonafonte, Salva Reina, Carlos Cuevas, Aimar Vega, Vicente Romero i David Verdaguer, entre altres.

Als anys 60 i 70, la perifèria de Barcelona es va formar i construir majoritàriament per immigrants extremenys i andalusos que van aixecar els barris amb les seves pròpies mans, però no eren considerats com a part de la ciutat.

Les seves barraques ni tan sols tenien aigua corrent o electricitat. Fart que l'Ajuntament digués que el transport públic no podia arribar a la zona perquè els carrers eren massa estrets i insegurs, el conductor d'autobús de la TMB Manolo Vital (Eduard Fernández) va demostrar, al volant de "El 47", que les autoritats s'equivocaven.

Anar al contingut