La crisi del coronavirus fa créixer l'orgull de ser espanyol, segons l'institut Elcano
Bandera espanyola amb un crespó en un balcó de València (EFE/Kai Försterling)

L'institut Elcano assegura que la crisi del coronavirus fa créixer l'orgull patri

Carmen González, responsable de l'estudi, explica que una "catàtrofe que ens afecta a tots" fa sorgir "sentiments de pertinença al grup i augmenta la cohesió"

RedaccióActualitzat

La crisi causada pel coronavirus ha causat "un augment notable de l'autoestima dels espanyols". Així ho afirmen els responsables del baròmetre del Real Instituto Elcano, que s'ha presentat aquest dijous.

L'estudi constata que, d'una banda, ha augmentat la valoració general d'Espanya que fan els ciutadans i, de l'altra, ha crescut l'orgull de ser espanyol.

Així, si fa dos anys expressaven aquest sentiment el 41 per cent dels enquestats, ara ho han fet més de la meitat, el 56 per cent.

 

Balcons amb banderes espanyoles amb crespó a Alcalá de Henares, a Madrid (EFE/Fernando Villar)


Es dona la circumstància que aquest bàrometre de l'institut Elcano s'ha fet entre el 2 i el 19 de març i, per tant, encara s'estaven fent entrevistes telefòniques quan es va declarar l'estat d'alarma.

Van ser una minoria, 69 de les 1.000 entrevistes que integren l'estudi, però segons Carmen González, que n'és la màxima responsable, el coronavirus ja era un "tema de preocupació" dels espanyols durant tots els dies que va fer-se.

"En aquelles dates el coronavirus ja era un tema de preocupació general, la població ja sentia temor pel que podria passar."


El baròmetre parla de "recuperació de l'orgull" de ser espanyol i explica que aquest fenomen "continua sent més fort entre la dreta que entre l'esquerra".

Bandera espanyola a mig pal en una rotonda de Santiago de la Ribera, a Múrcia (EFE/Marcial Guillén)


González explica que l'augment del sentiment d'orgull nacional és habitual arran de situacions percebudes com "una catàstrofe que ens afecta a tots", perquè "sorgeixen els sentiments de pertinença al grup i augmenta la cohesió".

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut