Ciempozuelos

Investiguen per corrupció urbanística dos alcaldes socialistes de Ciempozuelos

La Unitat Central d'Informació d'Andorra ha alertat Espanya d'una sospitosa operació econòmica de l'actual i l'anterior alcalde del municipi madrileny de Ciempozuelos, que van ingressar prop d'un milió d'euros en comptes andorrans. La Fiscalia Anticorrupció investiga si aquests diners s'han obtingut de cobrament de comissions per requalificar terrenys.

Actualitzat

Pedro Torrejón era fins ahir l'alcalde del municipi de Ciempozuelos, però el seu partit, el PSOE, el va obligar a dimitir en saber-se que se'l relacionava amb el cobrament d'una sucosa comissió de 40 milions d'euros per la requalificació d'uns terrenys. L'altre sospitós és Joaquín Tejeiro, també alcalde del PSOE en el període entre 1991 i 1995.

El municipi tenia el projecte de construir 6.000 habitatges nous, però el govern autonòmic del PP va decidir ahir no aprovar el Pla General. El vicepresident primer i portaveu del govern de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha subratllat que es tracta d'un dels majors escàndols urbanístics d'aparent corrupció en la història de la regió. González s'ha felicitat per la decisió de la fiscalia d'intervenir en el cas, tot i que creu que qui ha de donar explicacions és el secretari general del PSM, Rafael Simancas, per aclarir què saben ell i el seu partit per haver-se vist obligats a cessar l'alcalde de Ciempozuelos, quan en principi no té res a veure amb l'actuació del seu antecessor.

Precisament l'alcalde dimissionat, Pedro Torrejón, ha emès un comunicat en què nega rotundament les informacions segons les quals la intervenció de Tejeiro va fer possible la raqualificació del Cerro de los Sotos. Torrejón assenyala que Tejeiro no ha format part de l'Ajuntament des del 2003 i que no ha intervingut de cap manera en la tramitació del pla, que es va iniciar amb el govern del PP i que ha continuat amb els socialistes.

Anar al contingut