Barcelona

Iberia anuncia que obrirà quatre rutes a l'Amèrica Llatina i als EUA des de l'aeroport de Barcelona

La companyia Iberia ha anunciat els seus plans de futur en una roda de premsa presidida pel director general, Enrique Donaire. I aquests plans passen per donar ales a l'aeroport del Prat amb l'oferta de quatre vols intercontinentals que s'obriran el 2010 amb destianció a l'Amèrica Llatina i els Estats Units. D'aquesta manera la companyia justifica que fos l'escollida per ocupar, entre d'altres, la nova Terminal Sud. Iberia no té previst volar cap a l'Àsia des de Barcelona perquè, segons diu, no ho veu rendible.

Actualitzat
El 2009 entrarà en funcionament la nova terminal sud de l'aeroport del Prat que s'ha assignat en bona part a Iberia. La decisió va ser fortament criticada per alguns sectors, que han qüestionat la voluntat la companyia d'apostar decididament pel Prat obrint rutes intercontinentals.

Doncs bé, aquest dijous el director general d'Iberia, Enrique Donaire, ha volgut silenciar aquestes crítiques i ha explicat una de les raons que hauria motivat l'assignació de la nova terminal. Assegura que el 2010, un any després d'instal·lar-se a la T-Sud, la companyia oferirà quatre vols que creuaran l'Atlàntic des de l'aeroport de Barcelona. Les destinacions seran l'Amèrica Llatina i els Estats Units.

La companyia invertirà mil milions de dòlars per assegurar aquestes noves rutes. En canvi, no es gastarà ni un cèntim a obrir-ne cap a l'altra banda, cap a l'Àsia. Enrique Donaire creu que aquestes rutes no tenen prou rendibilitat per a les companyies europees i, a més, ho justifica també per la ubicació de Barcelona, al sud del continent.

D'altra banda, la companyia ha reconegut que l'AVE li prendrà el 35% de la clientela del pont aeri.
Anar al contingut