L'equavòlei té un reglament propi i el practiquen en solars de Barcelona (3Cat)

Pícnic i equavòlei en un descampat de la ciutat, una opció per als dies festius

Famílies i grups d'amics equatorians troben en un solar urbà el punt de trobada per celebrar àpats i practicar el seu esport preferit

Marina Solà Montes

És veure al calendari un cap de setmana llarg i les ganes de fugir de la ciutat es multipliquen. Però no tothom en té la possibilitat o les ganes de passar els festius fora de casa.

Dels qui no marxen de l'entorn urbà, però no volen quedar-se entre quatre parets, n'hi ha que opten per esbargir-se fent pícnic en alguns parcs, amb espais dedicats a fer-hi barbacoes. Però n'hi ha d'altres que, a més de compartir àpats amb parents i amics, busquen practicar-hi esport per evadir-se de la rutina i de les preocupacions quotidianes. Aquests necessiten més espai i l'han trobat en un solar de Barcelona.

Es tracta, en aquest cas, de famílies equatorianes que volen jugar a equavòlei, una adaptació del voleibol, inventada al seu país, amb reglament propi. Cada equip està format per 3 persones, es juga amb una pilota de futbol, els partits es divideixen en sets i guanya la formació que supera l'altra per dos sets amb 15 punts cadascun. Aquest esport està molt arrelat al país llatinoamericà i les famílies migrants l'han anat escampant arreu del món.

En aquests terrenys barcelonins poden practicar-lo perquè hi ha prou superfície per instal·lar-hi diverses pistes, on simultàniament juguen grups d'amics. Els aficionats lamenten que ho hagin de fer allí perquè no tenen cap més opció. Preferirien un recinte municipal amb condicions que ja han reclamat a l'ajuntament. De moment, però, no han obtingut resposta. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut