Barcelona

Hereu celebra que el túnel de l'AVE tiri endavant, mentre l'oposició ho troba electoralista

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha celebrat l'anunci de José Luis Rodríguez Zapatero que la setmana que ve s'adjudicarà el túnel del TGV pel centre de la ciutat. L'oposició ha qualificat la decisió del govern central d'electoralista i recorda que el projecte no té la majoria del suport polític i social.

Actualitzat
Jordi Hereu ha agraït al president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, que desencalli la construcció del túnel del TGV pel centre de Barcelona i que hagi anunciat que la setmana que ve es licitaran aquestes obres. Segons l'alcalde de Barcelona, aquesta decisió era inel·ludible, coherent i urgent, perquè enllaça amb acords previs i era "inconvenient barrejar-la amb un procés polític", en referència a les eleccions generals de març.

L'oposició, en canvi, ho veu d'una manera ben diferent. Els tres grups han coincidit a qualificar d'electoralista aquest anunci del govern espanyol, i lamenten que s'estigui actuant en contra del que va aprovar la majoria de l'Ajuntament en sessió plenària.

El portaveu de CiU a l'Ajuntament, Xavier Trias, ha instat els ciutadans a canviar aquesta decisió a les eleccions, perquè "si som capaços d'unir-nos, nosaltres aconseguirem que això no sigui reversible", perquè no es un caprici.

El Partit Popular considera que tot plegat és un intent per desviar la mala maror provocada per les deficiències de Rodalies, mentre que Esquerra Repulbicana lamenta que hagi guanyat "el traçat de la por". Els republicans han alertat, però, que el túnel podria no acabar-se fent.

Per la seva banda, el Patronat de la Sagrada Família confia que les obres del túnel del TGV encara es puguin aturar. El seu president, Joan Rigol, ha recordat que hi ha una sentència pendent, i que per tant s'acabarà fent el que digui la justícia. Qui també espera la resolució judicial és la plataforma AVE pel Litoral, que troben precipitat licitar els treballs del túnel la setmana vinent. En culpen l'alcalde Hereu perquè, segons diuen, dóna suport a un traçat amb riscos per als veïns. El vicepresident de la plataforma, Pere Vallejo, ha demanat a l'alcalde que si acaba passant algun incident amb el túnel del TGV n'assumeixi les responsabilitats i no digui que la culpa és de Madrid.
Anar al contingut