Barcelona

Gallego insisteix que la reforma laboral no crearà ocupació

El secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha insistit en declaracions al programa "El secret" de Catalunya Ràdio que la reforma laboral no crearà ocupació. Gallego ha amenaçat amb radicalitzar el discurs i les mobilitzacions si la reforma aprovada pel Consell de Ministres "conté sorpreses". Segons el líder de CCOO, si hi ha sorpreses "segur que són negatives".

Actualitzat
Els secretaris generals de la UGT i CCOO, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, han amenaçat de "radicalitzar tant el discurs com les mobilitzacions" si la reforma laboral aprovada pel Consell de Ministres "conté sorpreses", perquè, si n'hi ha, "segur que són negatives".

Álvarez ha titllat de "pornogràfic" que fonts de la Moncloa assenyalessin ahir que la reforma laboral aprovada pel govern seria "diferent de la que hi havia sobre la taula". El representant sindical ha carregat contra el govern espanyol, acusant-lo d'"haver-se saltat totes les normes", així com de "mostrar un absolut menyspreu pel diàleg".

Els líders sindicals han manifestat també la seva por que dimarts que ve, quan el decret llei de reforma laboral se sotmeti a la convalidació del Congrés, la reforma "retalli encara més els drets dels treballadors". En aquest sentit, han indicat que alguns grups de l'oposició, "principalment" CiU i PP, "exigeixen endurir alguns aspectes de la reforma del govern, cosa que facilitaria la pèrdua de drets".

Álvarez ha tingut paraules dures per a l'oposició, "que demana endurir la reforma", i ha retret a CiU una actitud "impròpia del seu programa", a l'hora que ha recomanat al PP "que es faci mirar això que és el partit que representa els treballadors".

Gallego ha dit que tot l'"empitjorament" que comporti la reforma laboral serà responsabilitat no només del govern sinó també del PP i CiU, que amb les seves propostes "donen l'esquena als treballadors i als seus drets".

El secretari general de la UGT s'ha mostrat confiat que els sindicats "pararan les retallades de drets", i ha indicat que per a això necessiten temps per informar els ciutadans, motiu pel qual han situat la vaga general per després de l'estiu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut