L'infant va desaparèixer en una zona de muntanya dels Alps francesos (Wikimedia Commons)
L'infant va desaparèixer en una zona de muntanya dels Alps francesos (Wikimedia Commons)

França obre una investigació judicial pel cas del nen de 2 anys desaparegut als Alps

Quan fa deu dies que es va perdre el rastre de l'infant, la Fiscalia francesa eleva la pressió per trobar-ne indicis

RedaccióActualitzat

Fa deu dies que el rastre de l'Émile, el nen de 2 anys que va desaparèixer a França quan era a casa dels seus avis, s'ha volatilitzat. Davant la falta de pistes per intentar localitzar-lo, la Fiscalia francesa ha augmentat la pressió del cas obrint una investigació judicial.

Els magistrats destaquen en una carta pública "la considerable quantitat d'indicis recollits durant la primera setmana d'instrucció":

"La complexitat de la causa justifica ara l'obertura d'una instrucció judicial."

El fiscal de Dinha, Rémy Avon, especifica que "continuen obertes totes les opcions", tot i que inicialment havia assegurat que no tenien elements que apuntessin a una infracció penal en la desaparició.

La Gendarmeria va obrir de seguida una investigació i es va establir un gran dispositiu de recerca, que fins ara no ha donat resultats.


Deu dies desaparegut

L'infant va desaparèixer el 8 de juliol prop de Lo Vernet, una zona de muntanya dels Alps de l'Alta Provença, a Occitània, al sud-est de França.

El menor era al jardí de casa els avis materns quan va desaparèixer, tot i que no s'ha donat informació de qui hi havia a la casa en aquell moment. Des d'aleshores, no se n'ha sabut res més, tot i l'ampli desplegament que hi ha per trobar-lo.

Dos testimonis han assegurat que l'última vegada que van veure el petit anava sol pel carrer.


Una allau de suport ciutadà

La policia ha demanat ajuda a la ciutadania i ha difós una imatge del nen, ros i els ulls marrons. En el moment de la desaparició, anava vestit amb pantalons curts blancs i una samarreta groga.


Des de la desaparició de l'infant, s'han rebut 1.400 trucades telefòniques a la línia que es va habilitar per aportar informació.

Les autoritats han explicat que davant l'allau de trucades, aquest número deixa de funcionar i ha habilitat una bústia electrònica.

 

 
ARXIVAT A:
PolicialMenorsFrança
Anar al contingut